kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Egy hivatal koordinálja a kutatási, fejlesztési tevékenységet

TAO

A magyarországi kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenység felügyeletének egységesítésére, prioritásainak meghatározására, valamit az erre szánt hazai és uniós források koordinált elosztására létrejön a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal).

Több mint 500 milliárd az idén megállapított adóhiány

ART

Mintegy 515 milliárd forint adóhiányt állapított meg az adóhatóság az idén az első három negyedévben, ez 19 százalékkal nagyobb a tavalyinál - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis.

NFM: egyre több korrekt vállalkozás van

KKV

Évről évre javulnak a statisztikák a fogyasztóvédelmi panaszok és a különböző szabálysértések szempontjából országos szinten, ami azt is jelenti, hogy egyre több korrekt vállalkozás van - mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NMF) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kedden Szegeden sajtótájékoztatón.

Faktoring refinanszírozással bővíti az Exim az exportélénkítési hitelprogramját

KKV

Az Exim új exportcélú faktoring refinanszírozással bővíti exportélénkítési hitelprogramjának (ehp) konstrukcióit. A pénzintézet keddi közleménye szerint az Exim az ehp keretében új konstrukciót fejlesztett ki, az új faktoring termék hatékony finanszírozási lehetőséget nyújt a kis- és közepes vállalkozások exportképességének növeléséhez.

A mögöttes felelősség szabályainak változása az új Polgári Törvénykönyv szabályai szerint

KKV

Az új Polgári Törvénykönyv (továbbiakban új Ptk.) a jogi személyek szabályozását diszpozitív alapokra helyezi, azaz a felek főszabályként eltérhetnek az új kódex rendelkezéseitől. A hatályos felelősségi szabályoktól való eltérés azonban kizárólag akkor engedhető meg, ha a felek magukra nézve szigorúbb felelősségi szabályokat állapítanak meg.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Szíves tájékoztatásul közlöm hogy „letészem a lantot”, véglegesen nyugdíjba vonulok. Évek óta tartó kapcsolatunk részemre gyümölcsöző volt, sok megoldatlan kérdésre választ kaptam. Ezúton köszönöm, hogy segítették munkámat.

  Acsai Jánosné - Adó-könyv Kft.

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

Rovatok