kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Jövőre hatékonyabban támogathatja az állam a munkavállalók albérletét

SZJA

A lakhatási támogatás idei feltételei között komoly megszorítás volt, hogy csakis határozatlan idejű szerződéssel lehetett igénybe venni Jövőre a juttatás már várhatóan a határozott idejű bérleti szerződések esetén is járhat.

A Magyar Fejlesztési Központ segíti a magyar pályázókat az uniós források megszerzésében

TÁMOGATÁSOK

A Magyar Fejlesztési Központ információkkal koordinálással, operatív munkával segíti a magyar pályázókat abban, hogy sikeresen szerepeljenek a Brüsszelből közvetlenül elnyerhető uniós források megszerzésében

Itt a könyvvizsgálók pénzmosás elleni belső szabályzata!

ART

A Magyar Könyvvizsgáló Kamara – mint felügyeleti szerv – szeptember 22-én a könyvvizsgálók részére kiadott egy egységes pénzmosás elleni szabályzatot. A könyvvizsgálók ennek elfogadásával és hatálybaléptetésével egyszerűen teljesíthetik a szeptember 30-i szabályzat-átdolgozási határidőt. A Kamara útmutatója mentesíti ugyan a könyvvizsgálókat a belső kockázatértékelés kötelezettsége alól - de ezzel együtt azt is kimondja, hogy a kockázatértékelési szempontokat adott ügyfélnél dokumentáltan értékelni kell. Az Önadózó ehhez készített egy Ügyfél-értékelő lapot, amelyet előfizetőink ingyenesen letölthetnek honlapunkról.

Előzetes az Önadózó októberi számából

ELŐFIZETŐI HÍREK

Az adólevonási jog érvényesítése * Adóköteles ingatlanhasznosítás választása * Adókedvezmények kutatás-fejlesztési tevékenységhez * Aktuális transzferár-változások. Felkészülés a 2017. évre vonatkozó transzferár nyilvántartás elkészítésére * Kapcsolt vállalkozási viszony a társasági adó rendszerében * IAS38 Immateriális javak I. A származékos ügyletek szabályainak változása II. rész * Képzéssel kapcsolatos átvállalt költségek és azok közterhe * A nyugdíjra való takarékoskodás II. * Üzemi baleset és baleseti ellátások * Bortermelők adókötelezettségei * Pénzmosás ellen: Ügyfélátvilágítási intézkedések folyamatleírása * Tagok, ügyvezetők felelőssége a társaság tartozásaiért * A vezető tisztségviselői megbízás lejárata * Készüljünk fel az új adatvédelmi szabályokra - Ha még nem előfizetőnk, fizessen elő most - októbertől decemberig 5.355,-Ft info@onadozo.hu

Jövőre változnak az adóperek szabályai

ART

Jövő év január elsejétől jelentősen átalakul az adópereket és azokat megelőző adóeljárásokat szabályozó jogi környezet. A hat új eljárási törvény egyfelől jelentősen gyorsítja, és ezzel hatékonyabbá teszi az eljárásokat, ugyanakkor nagyobb figyelmet is követel a vállalatoktól.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Köszönet a KIVA-kalkulátorért. Ez az első, ami teljesen érthető és áttekinthető, nemcsak a háttérben számol néhány adatból. Én is valami hasonló levezetést terveztem összeállítani, nagyon köszi, hogy nem kellett. 

  Móczár Magdolna

 • Gratulálni szeretnénk Önöknek, mert nagyon hasznos a fórum és az újság is. Csak ezt az újságot olvassuk és ezt az oldalt használjuk. Az újságba nagyon jók a gyakorlati példák, a fórum rendkívül hasznos, és mindemellett gyors is. Az ügyfélszolgálat elérhető és segítőkész.

  4 Negyed Kft.

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

Rovatok