kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Önadózó 2018. évi előfizetési információk

ELŐFIZETŐI HÍREK

Tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy október hónapban minden előfizetést – a 2018. évi előfizetési számla postai úton történő kiküldésével – hosszabbítunk. Ezt a számlát e hónap végéig postázzuk. Előfizetőinknek tehát nem kell külön megrendelniük a jövő évi előfizetést. Azt azonban kérjük, hogy a számlázási vagy postázási adatokban (név, cím) az év folyamán bekövetkezett és eddig nem jelzett változásokat jelentsék be az info@onadozo.hu e-mail címen, vagy a 82 511 242-es telefonszámon.

Előzetes az Önadózó novemberi számából

ELŐFIZETŐI HÍREK

A könyvelői és adótanácsadói szakma jövője * Mit jelent valójában a számlázó programok NAV-hoz történő bekötése? * Emlékeztető a 2017-es kreditszabályokról * A reprezentáció áfa kérdései * Az elhatárolt veszteség leírása * Adott, kapott támogatások kezelése a társasági adóban * Látvány-csapatsport támogatások * A származékos ügyletek szabályainak változása III. * IFRS - Az immateriális javak értékcsökkenése * A munkavállalóra kötött életbiztosítás adókötelezettsége * A termőföld bérbeadás adózása * Borravaló és felszolgálási díj * Rafinált módszerrel ellenőrizheti a NAV az útnyilvántartásokat * Magyarországról az Európai unióba történő kiküldetések * Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai iránti kérelmek benyújtása * A mezőgazdasági termelők jövedéki adókötelezettségeinek aktualitásai * Ingatlanvagyonnal rendelkező társaságok illetékfizetése * Orvos vállalkozók nyugodtan választhatják a katát! * A Cégkapuról röviden, érthetően, könyvelői szemszögből * Bemutatjuk az OL Munkaidő Nyilvántartó Rendszert

A NAV támogató ellenőrzések tapasztalatai

ART

A támogató jellegű ellenőrzés keretében majd félmillió magánszemély jogviszonyát rendezte az adóhatóság. Ezeknél a vizsgálatoknál a járulékbevallások adatait vetették össze a kockázatelemzők a bejelentő-, változás-bejelentő lapokon szereplő információkkal. Eltérés esetén a vállalkozókat az adóhivatal kereste meg.

A magánfőzés és a párlatadójegy-igénylés szabályai

EGYÉB ADÓK

Magánfőző az a 18. életévét betöltött személy, aki gyümölcstermesztéssel, saját gyümölccsel, gyümölcsből származó alapanyaggal és saját tulajdonú desztillálóberendezéssel rendelkezik. A magánfőzőnek a desztillálóberendezés megszerzését 15 napon belül be kell jelentenie a lakóhelye szerinti önkormányzatnál, amely értesíti a NAV-ot.

A bortermelők 56 százaléka választotta a kisüzemi bortermelői státust

EGYÉB ADÓK

Az új jövedéki törvényhez kapcsolódóan kellett nyilatkozniuk a borászoknak. Az átlépési lehetőség az egyszerűsített adóraktári kategóriából a kisüzemi bortermelői kategóriába minden évben nyitva áll a termelők előtt. Az átlépéssel a termelők választhatnak az eddigi pincekönyves rendszer és az új, egyszerűsített adminisztrációjú kisüzemi regiszter között.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Gondolkodom az előfizetésen, mert kezd abnormálissá válni MO-n a jogi helyzet. 35 éve vagyok a szakmában, de most semmiben nem vagyok biztos.

  B.L.É.

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

Rovatok