kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Az egyéni vállalkozók is jótékonykodhatnak

SZJA

Az egyéni vállalkozóknak az szja-bevallásukat idén február 26-áig kell összeállítaniuk és eljuttatniuk a NAV-hoz, ám az 1+1 százalékok sorsáról ők is május 22-éig dönthetnek. Bárki, aki személyijövedelemadó-bevallást ad jogosult az adójának 1+1%-áról rendelkezni. Az egyik 1%-ot regisztrált civil szervezetnek, a másik 1%-ot technikai számos bevett egyháznak, illetve a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlhatják fel az adózók.

A GDPR biztosan ki fogja verni a biztosítékot a könyvelőknél, de az Önadózóra itt is számíthat

ELŐFIZETŐI HÍREK

Az általános adatvédelmi rendeletnek (GDPR) való megfelés nagyobb macera, mint a pénzmosás elleni szabályzat! De örömmel tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy még ebben a hónapban olyan adatkezelési dokumentációs csomagot (adatkezelési szabályzat, adatfeldolgozási szerződés, formanyomtatványok) teszünk ingyenesen elérhetővé honlapunkon az Önadózó előfizetőinek, amellyel minden vállalkozás - beleértve a legsúlyosabban érintett könyvelőirodákat is - adatvédelmi szempontból is jogszerűen végezheti tevékenységét. Ha még nem előfizetőnk, itt az ideje - és Ön hozzájuthat adatkezelési csomagunkhoz! De ehhez éves éves előfizetést kérünk, 2018 1-12. hónapra 21.420,-Ft-ért. Előfizetés: info@onadozo.hu

Cash-flow kimutatás készítése - és további írások az Önadózó februári számában

ELŐFIZETŐI HÍREK

Gyakorlati tudnivalók egyéni vállalkozóknak * Online számla adatszolgáltatás * Az Európai Bíróság újragombolta az áfa kabátot a nyíltvégű pénzügyi lízingen * 12 tévhit a számlázásról * A Cash-flow kimutatás elkészítése * A családi kedvezmény 2018 * Az erdő hasznosításából származó jövedelem adózása * A reklámhordozók utáni építményadó részletszabályai * Az adóbevallási gyakoriságról * Bizalmi vagyonkezelés: jog – adózás - számvitel * Ha még nem előfizetőnk, most még a régi feltételekkel fizethet elő az Önadózó 2018 2-12. számaira és online szolgáltatásaira 19.635,-Ft-ért - info@onadozo.hu

Új NAV szolgáltatás indul: az utólagos adótraffipax

AIR

A lényege, hogy az adóhivatal az ellenőrzés megkezdése előtt egy hetet biztosít a hibák javítására, illetve a bevallani elmulasztott adó összegének a megfizetésére. Februárban a közösségi beszerzéseiket bevallani elmulasztó kereskedőket vizsgálja kiemelten a NAV.

Forgalmazóként jutalékban részesülő, jövedelmet szerző magánszemélyek adózása

SZJA

Az MLM-rendszerben működő társaságokkal szerződésben álló forgalmazó/disztribútor magánszemélyek ezen tevékenységből származó jövedelme Magyarországon adóköteles jövedelemnek minősül, így azt az éves személyi jövedelemadó bevallásban adóköteles jövedelemként kell szerepeltetni.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

 • Gondolkodom az előfizetésen, mert kezd abnormálissá válni MO-n a jogi helyzet. 35 éve vagyok a szakmában, de most semmiben nem vagyok biztos.

  B.L.É.

 • Köszönet a KIVA-kalkulátorért. Ez az első, ami teljesen érthető és áttekinthető, nemcsak a háttérben számol néhány adatból. Én is valami hasonló levezetést terveztem összeállítani, nagyon köszi, hogy nem kellett. 

  Móczár Magdolna

Rovatok