kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Előzetes az Önadózó szeptemberi számából

ELŐFIZETŐI HÍREK

Kedvezményezett ügyletek adózási és számviteli elszámolása * Az apport, átalakulás és az üzletág átruházás áfa szabályai * Hogyan kell eljárni ingyenes ügyletek áfa kötelezettségének megállapításakor? * Értékcsökkenés, értékvesztés, kivezetés a nyilvántartásból * Fuvarozók napidíja * Ingó értékesítés – önálló tevékenység * Többes jogviszonyok biztosítási szabályai a gyakorlatban * A szakképzési hozzájárulás gyakorlati képzéssel történő teljesítése * Ha még nem előfizetőnk, fizessen elő most az Önadózóra - előfizetési díj 2016. szeptembertől decemberig 7.140,-Ft. (1.785,-Ft/hó). Próbálja ki az Önadózó előfizetést - most! Elõfizetés: info@onadozo.hu

Szeptembertől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója

EGYÉB ADÓK

Szeptember 1-jétől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója a parlament által júniusban elfogadott új, jövedéki adóról szóló törvény alapján.

A kettős adóztatás elkerülése a társasági adóban

TAO

A kettős adóztatás elkerülése során az első lépés az, hogy a belföldi illetőségű adózónak, illetve a külföldi vállalkozónak meg kell határoznia a külföldről származó jövedelem összegét. A Tao. tv. – az egyezményekkel összhangban – a kettős adóztatás két módszerét nevesíti: a mentesítést és a beszámítást. A mentesítés lehet teljes vagy pedig progresszív.

A könyvelők nem várnak tovább, hanem saját maguk fejlesztenek!

ART

Kusza az ügyfélkapu? Lassan zajlik a szűrés fejlesztése? Riasztó, hogy egy bevallásra 3-4 felesleges üzenet érkezik válaszul? A könyvelők nem várnak tovább, hanem saját maguk fejlesztenek...

Pályázatot írtak ki a nem mezőgazdasági tevékenységek indításának támogatására

TÁMOGATÁSOK

A "Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozások indítása" című pályázati felhívás keretében a mezőgazdasági termelők, magánszemélyek maximum 40 000 eurónak (12,4 millió forint) megfelelő forint támogatásra nyújthatják be igényüket.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Gratulálni szeretnénk Önöknek, mert nagyon hasznos a fórum és az újság is. Csak ezt az újságot olvassuk és ezt az oldalt használjuk. Az újságba nagyon jók a gyakorlati példák, a fórum rendkívül hasznos, és mindemellett gyors is. Az ügyfélszolgálat elérhető és segítőkész.

  4 Negyed Kft.

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

Rovatok