kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Keresőtevékenység a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozási díj folyósítása mellett

JÁRULÉKOK, TB

Sok kisgyermeket nevelő szülő teszi fel a kérdést, hogy lehet-e, illetve mikortól lehet csecsemőgondozási díj, vagy gyermekgondozási díj folyósítása mellett munkát vállalni. Minél több időt tölt valaki távol a munka világától, annál nehezebb lesz visszatérni oda, ezért a szülők igyekeznek a kisgyermek nevelése mellett dolgozni. Azt, hogy mikor és hogyan tehetik, ebben kívánunk segítséget nyújtani. 1. A csecsemőgondozási díj melletti keresőtevékenység

Az önellenőrzési pótlék legfontosabb szabályai

ART

Az önadózás alapelve, hogy az adózó adóját önmaga állapítja meg, vallja be és fizeti meg. Az önellenőrzés intézményének célja, hogy ha az adózó észleli, hogy bevallása nem felel meg a tényleges kötelezettségének, akkor ezt helyesbíteni tudja. Az önellenőrzés részletes szabályait az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 49-51. §-ai tartalmazzák. Az önellenőrzéshez pótlékfizetési kötelezettség kapcsolódhat, jelen cikkünk e témát fejti ki részletesen.

A Rehabilitációs kártyával történő foglalkoztatás szabályai

JÁRULÉKOK, TB

A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának bővítését szolgálta a foglalkoztatási támogatási rendszer átalakítása, amelynek elsődleges célja volt a foglalkoztatás elmozdulása a rehabilitáció, és a minél nagyobb arányú nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatás felé. Ennek egyik eleme a munkaadók érdekeltté tétele a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásában, amelynek egyik eszköze a Rehabilitációs kártyával történő foglalkoztatás.

Magyar startup kézikönyv

ELŐFIZETŐI HÍREK

Kiadványunkban a magyar kis és nagyvállalkozásoknak foglaljuk össze a növekedéséhez szükséges szervezési, vezetési, pénzügyi-számviteli, adózási, jogi, munkajogi és munkavédelmi alapokat. Ára: 9.900,-Ft + 800,Ft postaköltség - de Önadózó előfizetőknek 30% kedvezménnyel - 6.930,-Ft + 800,-Ft postaköltséggel rendelhető: info@onadozo.hu

Képzésajánló

ELŐFIZETŐI HÍREK

Adókonferencia 2017., Felkészülés a zárása/Reklámadó konferencia, Mérlegképes továbbképzés 2017. most 15 %-os előjelentkezési kedvezménnyel

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

 • Gondolkodom az előfizetésen, mert kezd abnormálissá válni MO-n a jogi helyzet. 35 éve vagyok a szakmában, de most semmiben nem vagyok biztos.

  B.L.É.

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

 • Gratulálni szeretnénk Önöknek, mert nagyon hasznos a fórum és az újság is. Csak ezt az újságot olvassuk és ezt az oldalt használjuk. Az újságba nagyon jók a gyakorlati példák, a fórum rendkívül hasznos, és mindemellett gyors is. Az ügyfélszolgálat elérhető és segítőkész.

  4 Negyed Kft.

Rovatok