kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

A NAV fokozottan ellenőrzi a tagállamokból tartályban behozott borokat

ART

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) "Prés 2014" címmel országos ellenőrzéssorozatot indított a borpiac védelme érdekében, azzal a fő céllal, hogy megakadályozza az Európai Unió tagállamaiból tartályban szállított borok illegális forgalomba hozatalát - közölte az adóhivatal csütörtökön.

Mire jó az online pénztárgép? Lebuktatta le a zsebre dolgozó alkalmazottakat

ART

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának közlése szerint az ellenőröknek gyanús lett, hogy a csepeli sörkimérésből feltűnően rapszodikusan érkeznek a forgalmi adatok az online pénztárgéprendszeren keresztül. A gyors, egymás utáni értékesítéseket újból és újból hosszú, forgalommentes időszakok követték.

KPMG: Magyarország élmezőnyben az uniós források lekötésében

TÁMOGATÁSOK

Az élmezőnyben van Magyarország a 2007-2013-as európai uniós támogatási ciklus forrásainak lekötésében, a kifizetések üteme alapján pedig a középmezőnyhöz tartozik a KPMG legfrissebb jelentésében vizsgált 11 kelet-közép-európai állam közül.

Gyermekgondozási díj folyósítása melletti munkavégzés

JÁRULÉKOK, TB

Nem jár a gyermekgondozási díj, ha a jogosult a gyermek 1 éves kora előtt bármilyen jogviszonyban díjazás ellenében —kivéve a szerzői jog védelem alatt álló alkotásért járó-, és a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban végzett tevékenységért járó díjazás— munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységet személyesen folytat.

Külföldi kiküldetés ABC

ELŐFIZETŐI HÍREK

A magyar munkavállaló külföldi kiküldetésének személyi jövedelemadó, járulék és szochó kérdései * A külföldi munkavégzés munkajogi kérdései - és további írások az Önadózó júliusi számában. Tekintse meg gazdag tartalomjegyzékünket. Önadózó előfizetés 12 hónapra 21.420,-Ft-ért: info@onadozo.hu Mérlegképes könyvelőknek 2x2 kredit is jár az előfizetés után.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

Rovatok