kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Önadózó előfizetőknek ingyenes e-laerning továbbképzés most!

ELŐFIZETŐI HÍREK

Az Adótanácsadók Egyesülete az Önadózó előfizetőinek most ingyenesen kreditpontos képzéseket biztosít. Kérje a kuponkódot az info@onadozo.hu e-mail címen, majd regisztráljon a www.adokamara.hu/kuponos oldalon. Az adokamara.hu oldalon szereplő e-learning képzések végezhetők el - Önadózó előfizetőknek most ingyenesen. Itt tájékozódhat az elszámolható kreditekről is. Kreditek ingyenesen adótanácsadóknak, adószakértőknek, mérlegképes könyvelőknek. Ha még nem előfizetőnk, fizessen elő most, és részt vehet a képzésen. Önadózó előfizetés 2017. 1-12. hónapra 21.420,-Ft-ért: info@onadozo.hu

Önadózó 2017. évi előfizetési számla kiegyenlítése

ELŐFIZETŐI HÍREK

Kérjük azon előfizetőinket, akik az Önadózó újság 2017. évi előfizetési számláját még nem egyenlítették ki, a szolgáltatás folyamatossága érdekében ezt mielőbb tegyék meg. Az előfizetési díj összege 21.420,-Ft, amely átutalható a kiadó ADÓNET.HU Zrt. 11709002-29903043 számú számlájára. Ha Ön az előfizetési díjat már átutalta / befizette - jelen értesítésünket tekintse tárgytalannak.

A vevő adószámának feltüntetése a számlán 2017-től

ÁFA

A vevői adószám kötelező feltüntetésére vonatkozó, 1 millió forintban megállapított adóértékhatár 2017. január 1-jével 100 000 forintra csökken. A belföldön letelepedett adóalany 2017. január 1-jén illetve azt követően kibocsátott, legalább 100 000 forint áthárított adót tartalmazó számlája nem felel meg az Áfa tv. előírásainak, ennek megfelelően pl. adólevonásra sem jogosít, ha azon nem szerepel a belföldön nyilvántartásba vett adóalany partner (vevő) adószáma illetve csoportazonosító száma.

Mazars: nem hoznak drámai fordulatot az adózásban a 2017-es szabályok

ART

Az alvó cégek kiszűrése érdekében kiegészül a "jó adózói" minősítés feltételrendszere: január elsejétől a megbízható adózóktól a tárgyévre is elvárt a pozitív adóteljesítmény. A feketegazdaság visszaszorítását szolgálhatja az az új előírás is, amely szerint székhelyszolgáltató igénybevétele esetén ezt be kell jelenteni a NAV-hoz.

Benyújtották az újabb adócsomagot

ART

Az adócsomag révén 9 százalékra csökken a társasági adó mértéke, ami a legalacsonyabb az unióban. A kormány és a szociális partnerekkel kötött 6 évre szóló bérmegállapodás értelmében jelentős mértékben csökken a munkáltatókat terhelő szociális hozzájárulási adó, első lépésben a jelenlegi 27 százalékról január 1-jétől 5 százalékponttal.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Gratulálni szeretnénk Önöknek, mert nagyon hasznos a fórum és az újság is. Csak ezt az újságot olvassuk és ezt az oldalt használjuk. Az újságba nagyon jók a gyakorlati példák, a fórum rendkívül hasznos, és mindemellett gyors is. Az ügyfélszolgálat elérhető és segítőkész.

  4 Negyed Kft.

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

Rovatok