kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Előzetes az Önadózó szeptemberi számából

ELŐFIZETŐI HÍREK

Kedvezményezett ügyletek adózási és számviteli elszámolása * Az apport, átalakulás és az üzletág átruházás áfa szabályai * Hogyan kell eljárni ingyenes ügyletek áfa kötelezettségének megállapításakor? * Értékcsökkenés, értékvesztés, kivezetés a nyilvántartásból * Fuvarozók napidíja * Ingó értékesítés – önálló tevékenység * Többes jogviszonyok biztosítási szabályai a gyakorlatban * A szakképzési hozzájárulás gyakorlati képzéssel történő teljesítése * Ha még nem előfizetőnk, fizessen elő most az Önadózóra - előfizetési díj 2016. szeptembertől decemberig 7.140,-Ft. (1.785,-Ft/hó). Próbálja ki az Önadózó előfizetést - most! Elõfizetés: info@onadozo.hu

Szeptembertől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója

EGYÉB ADÓK

Szeptember 1-jétől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója a parlament által júniusban elfogadott új, jövedéki adóról szóló törvény alapján.

A kettős adóztatás elkerülése a társasági adóban

TAO

A kettős adóztatás elkerülése során az első lépés az, hogy a belföldi illetőségű adózónak, illetve a külföldi vállalkozónak meg kell határoznia a külföldről származó jövedelem összegét. A Tao. tv. – az egyezményekkel összhangban – a kettős adóztatás két módszerét nevesíti: a mentesítést és a beszámítást. A mentesítés lehet teljes vagy pedig progresszív.

A könyvelők nem várnak tovább, hanem saját maguk fejlesztenek!

ART

Kusza az ügyfélkapu? Lassan zajlik a szűrés fejlesztése? Riasztó, hogy egy bevallásra 3-4 felesleges üzenet érkezik válaszul? A könyvelők nem várnak tovább, hanem saját maguk fejlesztenek...

Pályázatot írtak ki a nem mezőgazdasági tevékenységek indításának támogatására

TÁMOGATÁSOK

A "Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozások indítása" című pályázati felhívás keretében a mezőgazdasági termelők, magánszemélyek maximum 40 000 eurónak (12,4 millió forint) megfelelő forint támogatásra nyújthatják be igényüket.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Gratulálni szeretnénk Önöknek, mert nagyon hasznos a fórum és az újság is. Csak ezt az újságot olvassuk és ezt az oldalt használjuk. Az újságba nagyon jók a gyakorlati példák, a fórum rendkívül hasznos, és mindemellett gyors is. Az ügyfélszolgálat elérhető és segítőkész.

  4 Negyed Kft.

 • Köszönet a KIVA-kalkulátorért. Ez az első, ami teljesen érthető és áttekinthető, nemcsak a háttérben számol néhány adatból. Én is valami hasonló levezetést terveztem összeállítani, nagyon köszi, hogy nem kellett. 

  Móczár Magdolna

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

Rovatok