kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Versenyképességi következménye lenne az uniós kiküldetési irányelv módosításának

SZJA

Az uniós kiküldetési irányelv szabályozza az adott tagországban letelepedett cég határon túli, más tagállamban történő szolgáltatás-nyújtásának munkajogi feltételeit.

Társasági adó bevallás - és további írások az Önadózó májusi számából

ELŐFIZETŐI HÍREK

A fejlesztési tartalék szabályai * A 2016. adóévi társasági adóbevallásról * Társasági adóalap módosítás 2016 IV. * Iparűzési adó bevallása a 2016. évben kezdődő adóévre * A 2016-os kisvállalati adókötelezettség bevallása * Áttérési szabályok a kisvállalati adóval összefüggésben * Bevallás az egyszerűsített vállalkozói adóról – 2016 * Civil szervezetek számviteli beszámolója a 2016-os évről * E-Szja; önbevallás, munkáltatói adómegállapítás és az azt követő munkáltatói elszámolás * Szja kedvezmények * KATA – a munkaviszonytól való elhatárolás - Ha még nem előfizetőnk, próbálja ki az Önadózó előfizetést most! Előfizetési díj 2017. májustól decemberig 14.280,-Ft. (1.785,-Ft/hó). Elõfizetés: info@onadozo.hu

Civil szervezeti beszámolók aktuális kérdései

SZÁMVITEL

2017 április 19-én a kora délutáni órákban az OBH honlapján megjelent nyomtatvány frissítések okán civil ügyfeleket is könyvelő kollegák figyelmét felhívnám az alábbiakra!

A civil szervezetekre vonatkozó szabályozás változása

JOG

Az új szabályok értelmében az általános, nem mintaokirattal, hanem egyedi létesítő okirattal alakuló szervezet bejegyzésére irányuló eljárásban csak egyszer írhat elő hiánypótlást a bíróság, és ekkor a kérelem valamennyi hiányosságát meg kell jelölnie. Bizonyos szervezetek esetében pedig a nyilvántartásba vételi, a változásbejegyzési kérelemnek helyt adó, valamint a közhasznú nyilvántartásba vételt elrendelő végzés ellen megszűnik a fellebbezési jog, így a határozat már a közléssel jogerőssé válik, és ezen végzéseket közzéteszik a bíróságok központi honlapján.

EU-bíróság: ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás

ÁFA

Egy magánszemély végrehajtói eljárásban vásárolt egy mobilhangárt egy fizetésképtelen cégtől, amely az egyenes adózás szabályai szerint állított ki az ügyletről számlát, az így beszedett áfát az eladó megfizette az adóhatóságnak, a vevő pedig ezután gyakorolta áfalevonási jogát.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Gratulálni szeretnénk Önöknek, mert nagyon hasznos a fórum és az újság is. Csak ezt az újságot olvassuk és ezt az oldalt használjuk. Az újságba nagyon jók a gyakorlati példák, a fórum rendkívül hasznos, és mindemellett gyors is. Az ügyfélszolgálat elérhető és segítőkész.

  4 Negyed Kft.

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Gondolkodom az előfizetésen, mert kezd abnormálissá válni MO-n a jogi helyzet. 35 éve vagyok a szakmában, de most semmiben nem vagyok biztos.

  B.L.É.

Rovatok