kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Pénztárgépek - Tartható határidőket kér a pénztárgép szövetség

ÁFA

A Magyar Pénztárgép Szövetség tartható határidők kiszabását kéri a kormánytól, amikor a gazdaság más szektoraiban is bevezetik az online kasszákat - közölte a frissen megalakult szakmai szervezet csütörtökön

NGM: egyeztetés az áfacsalások elleni új ellenőrzési rendszerről

ÁFA

A NAV tapasztalatai szerint az általános forgalmi adóval összefüggő visszaélések túlnyomórészt az Európai Közösségen belül folytatott kereskedelemben valósultak meg. Ennek visszaszorítása érdekében indítja el a kormány 2015. január 1-jén az úgynevezett Elektronikus Közúti Árumozgásokat Ellenőrző Rendszert (EKÁER), azaz a Trade Controll-t, amellyel nyomon követhetővé válik az áruk valós útja.

CIB Stafétabot kutatás: tudatosabbak a hazai kkv-k

KKV

Egyre több cégvezető gondolkodik távlatokban és készít stratégiai tervet, a vezetők közel kétharmada egy-két évre tekint előre - derül ki a CIB Bank a kis- és középvállalati vezetők körében végzett Stafétabot kutatásából

Egyezmény az adóügyi információcseréről

ART

A pénzügyi számlainformációk automatikus cseréjéről kötött nemzetközi egyezmény a pénzügyi és adóügyi visszaélések elleni küzdelem kiemelkedő jelentőségű lépése; néhány milliárdtól akár több tízmilliárd forintig terjedhet az a pluszbevétel, amelyet Magyarország az együttműködés révén elérhet Varga Mihály szerint.

Indokolása a 2015 évi adótörvényekhez - megkezdődött a vita

ART

A munkabéren kívül adható juttatások keretösszege 500 ezerről 450 ezer forintra csökken, egyúttal kisebb lesz ezeknek a juttatásoknak az adóelőnye a munkabérrel szemben. a házasságkötést - az első gyermek megszületéséig, de legfeljebb 24 hónapon át havi 5 ezer forintos - adókedvezménnyel tervezik ösztönözni. A mezőgazdasági termelők beszerző és értékesítő szövetkezeteit mentesítik a helyi iparűzési adó alól.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

 • Köszönet a KIVA-kalkulátorért. Ez az első, ami teljesen érthető és áttekinthető, nemcsak a háttérben számol néhány adatból. Én is valami hasonló levezetést terveztem összeállítani, nagyon köszi, hogy nem kellett. 

  Móczár Magdolna

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

Rovatok