kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Információk a 2015. május 31-i bevallási határidővel kapcsolatban

TAO

A bevallásokat - tekintettel arra, hogy 2015. május 31-e munkaszüneti nap - 2015. június 1-éig kell benyújtani. A társaságiadó-törvény hatálya alá tartozó adóalanyok a társaságiadó-bevallási kötelezettségüket a 1429 számú bevallás benyújtásával teljesítik.

Előzetes az Önadózó júniusi számából

ELŐFIZETŐI HÍREK

Diákmunka szja – tb. – munkajog * Külföldi diákok magyarországi foglalkoztatásának fontosabb szabályai Az áfa határozott időszaki elszámolása július 1-től * Elektronikus számlázás, digitális archiválás * Digitális csőposta a számlák biztonságáért * Promóciók, nyereményjátékok társasági adó és szja kötelezettsége * Költségtérítések az Szja-ban * Társasházak adózásának szabályai * Jogi személyek átalakulása, egyesülése, szétválása III. * A gyermekgondozási díjra vonatkozó új szabályok * Nyugdíjak és egyéb ellátások külföldre történő folyósítása *

A beszámoló elektronikus benyújtásának határideje

SZÁMVITEL

A társaságoknak az év végi zárást követően elérkezett a bevallás és beszámoló benyújtásának határideje. A társasági adóról és osztalékadóról szóló törvény hatálya alá tartozó adózóknak 2015. június 1-ig kell eleget tenniük a társaságiadó-bevallási kötelezettségüknek.

Lakásvásárláshoz kapcsolódó új illetékkedvezmény

EGYÉB ADÓK

Ha a magánszemély legkésőbb a lakásvásárlás illeték-kiszabásra történő bejelentéséig nyilatkozik arról, hogy a lakásvásárlását követő egy éven belül a másik lakástulajdonát értékesíti, és kéri, hogy az állami adóhatóság a vagyonszerzés után járó illetéket a cserét pótló vétel szabályainak alkalmazásával állapítsa meg, akkor az állami adóhatóság a vásárolt lakás forgalmi értékét megállapítja, és döntés közlése nélkül felfüggeszti az illetékkiszabási eljárást.

Új uniós pályázat jelent meg kkv-knak

TÁMOGATÁSOK

Megjelent az idei első, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét, a munkahelyteremtést és a magyar ipar fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

 • Köszönet a KIVA-kalkulátorért. Ez az első, ami teljesen érthető és áttekinthető, nemcsak a háttérben számol néhány adatból. Én is valami hasonló levezetést terveztem összeállítani, nagyon köszi, hogy nem kellett. 

  Móczár Magdolna

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

Rovatok