kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Sávosan növekszik a jövedéki biztosíték mértéke

EGYÉB ADÓK

Az árbevételhez igazodva, sávosan növekszik az italforgalmazással foglalkozó nagykereskedők által fizetendő jövedéki biztosíték mértéke a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetési megalapozó törvényjavaslathoz benyújtott módosítása szerint - közölte az NGM pénteken

Az áfa-visszatérítés késedelmi kamatát kell kifizetnie a NAV-nak egy zalai ügyben

ÁFA

A társaság több mint félmilliárd forint áfát igényelt vissza, de azt az adóhatóság az akkori magyar áfatörvény rendelkezéseinek megfelelően - ugyanakkor az uniós joggal ellentétesen - késedelmesen fizetett ki. Az adóhatóság a magyar szabályozás alapján csak azokat a számlákat ismerte el a visszatérítés alapjaként, amelyeket a bevallás benyújtására előírt határidőig a felperes kiegyenlített.

KPMG: a tőzsdei cégeken túl a startupok is örülhetnek az IFRS beszámoló alkalmazására készülő jogsza

SZÁMVITEL

Nemcsak a tőzsdén szereplő a nagy cégek, de a külföldi tőkebevonást tervező startupok is örülhetnek, amiért a kormányzat lehetővé kívánja tenni, hogy a nemzetközi számviteli sztenderdek (IFRS) szerint beszámolót készítő cégeknek ne kelljen a magyar előírások szerint is elkészíteni beszámolójukat - közölte a KPMG.

Adótörvények - A szállodaszövetség üdvözli, hogy nem változik a cafeteria adózása

SZJA

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSzÉSz) örömmel fogadta, hogy a parlament által megszavazott 2015 évi adóváltozások a tervezettől eltérően változatlanul hagyják a nem pénzbeli juttatások (cafeteria) közterheit, és azt remélik, hogy a szállodák iránti belföldi keresletben meghatározó szerepet játszó SZÉP-kártya felhasználás nem fog csökkenni.

NFM: zökkenőmentes az energiahatékonysági pályázatok befogadása, nagy az érdeklődés

TÁMOGATÁSOK

A kazáncsere alprogram pályázatait november 19-e és 2015. január 31-e között, vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani. A hűtő- és fagyasztógépek energia-megtakarítást eredményező cseréjére november 14-e és december 15-e között, vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

Rovatok