kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e

EGYÉB ADÓK

Fontos változás - hívja fel a figyelmet a tájékoztatás, hogy az elsősorban végső fogyasztó számára értékesítő, mikrovállalkozás vagy kistermelő (bármely ágazatban) az idei bevallási időszaktól kezdődően választhat, hogy bevallási és fizetési kötelezettségének a 20 ezer forint átalányösszeggel vagy tételes bevallással kíván-e eleget tenni.

Új Ptk - A fogyasztói szerződések új szabályai

JOG

Online felületen, ha valamely gombra való kattintás fizetési kötelezettséggel járó megrendelést eredményez, akkor ezt a fizetési kötelezettségre egyértelműen utaló felirattal kell ellátni (pl. „megrendelés és fizetés”). Amennyiben a szerződéskötési folyamat nem felel meg e követelményeknek, a szerződés érvénytelen lesz. 8 munkanap helyett 14 napig állhat el a vevő a vásárlástól.

Jogszabályváltozás - Májustól szigorodnak a földcsere szabályai

JOG

A földcserénél a helyben lakó, illetve a közeli lakó- vagy telephellyel rendelkező földtulajdonos lehet csak partner - a földcsere megszigorított szabályait tartalmazó kormányrendeletek május első napján lépnek hatályba.

Csekély összegű támogatást igényelhetnek a cukorrépa-termelők

TÁMOGATÁSOK

Csekély összegű - de minimis - támogatást igényelhetnek a cukorrépa-termelők, a vissza nem térítendő támogatáshoz a kérelmeket ez év május 31-éig postán kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz - közölte az MVH kedden.

Külföldi munkavégzés jövedelmének bevallása - és további írások az Önadózó áprilisi számában

ELŐFIZETŐI HÍREK

Május közeledtével mit tegyen a magánszemély, ha külföldön vállalt munkát. Az ezekkel kapcsolatos praktikus kérdéseket foglalja össze az Önadózó áprilisi számában olvasható cikk. Tekintse meg gazdag tartalomjegyzékünket - ha még nem előfizető, fizessen elő most! Előfizetési díj 21.420,-Ft/év - info@onadozo.hu

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

Rovatok