kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Munkavégzés nyugdíj és egyéb ellátások mellett - és további írások az Önadózó szeptemberi számában

ELŐFIZETŐI HÍREK

A gyakori olvasói kérdésekre figyelemmel írásunkban az öregségi nyugdíj, a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság melletti munkavégzés 2014. évi szabályait mutatjuk be. Tekintse meg gazdag tartalomjegyzékünket: Mit kell tudni a reklámadóról? * Számlázási változások * Külföldi utas részére teljesített adómentes termékértékesítés szabályai * Európai Bíróság: késedelmi kamat is jár a magyar állam által visszatartott áfa után * A társasági adó évközi változásai * Változások a Fejlesztési adókedvezmény rendszerében * Származékos ügyletek elszámolása III. * Faktoring ügyletek elszámolása II. * Az iskolakezdési támogatás * Újra az adómentes lakáscélú munkáltatói támogatásról * Civil kedvezményezetti feltételek igazolása az 1 százalékos adóhatósági eljárásban * Munkavégzés nyugdíj és egyéb ellátások mellett - Ha nem kapta meg a lapszámot, kérjük jelezze, pótoljuk. Ha még nem előfizetőnk, fizessen elő most: 21.420,-Ft/12 hónap - info@onadozo.hu

Megjelent a népszerű Kiskönyvtár az áfáról sorozat negyedik kötete

ELŐFIZETŐI HÍREK

Az áfakötelezettség keletkezésének időpontja és a teljesítés helye. A kiadvány a jogszabályi rendelkezések részletes, magyarázatokkal tűzdelt ismertetésén túl számos példával segíti a jogalkalmazókat ezen szabályrendszerek hatékonyabb megértésében és kezelésében. Szerző: dr. Farkas Alexandra. A könyv ára csak: 3.140,-Ft.

Céges ingatlanvásárlás és bérbevétel számlázása

ÁFA

Egy egyszerűnek tűnő ingatlan vétel vagy bérbevétel is tud jelentős anyagi kárt okozni a vállalkozásnak, ha nem kellő körültekintéssel jár el a eladó, illetve a bérbeadó a számla kiállításakor, és azt a vevő fél befogadja.

Képzésajánló

ELŐFIZETŐI HÍREK

2014-es adó, pénzügy, számvitel képzések a Sämling Kft. szervezésében: Konferenciák, Mérlegképes továbbképzés (tantermi és e-learning formában), IFRS képzések, pénzügyi, számviteli alapképzések

Jogszabályváltozás - Szeptember közepétől kibővül a kötelező jótállás köre

JOG

A jótállási kötelezettséggel járó tartós fogyasztási cikkek köre kibővül, és egy kivétellel a 10 ezer forintos eladási ár lesz a jótállás kritériuma - a márciusban született kormányrendeletnek ez a szabálya szeptember 15-én lép hatályba.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

 • Köszönet a KIVA-kalkulátorért. Ez az első, ami teljesen érthető és áttekinthető, nemcsak a háttérben számol néhány adatból. Én is valami hasonló levezetést terveztem összeállítani, nagyon köszi, hogy nem kellett. 

  Móczár Magdolna

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

Rovatok