kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Kreditpontos képzésajánló képzések, online tanfolyamok, előadások

ELŐFIZETŐI HÍREK

Adókonferencia - FÓRUM a 2017. évi legfontosabb gazdasági jogszabályváltozásokról; kreditpontos IFRS képzés, kreditpontos Mérlegképes továbbképzések vállalkozási szakon (tantermi és online formában); IFRS Kreditpontos képzések. Kiváló előadók és minőségi oktatás a Sämlingnél.

Előzetes az Önadózó novemberi számából

ELŐFIZETŐI HÍREK

Változásfigyelő * A cégtelefon magáncélú használata * Az áfa összegének átszámítása forintra * Az utazásszervezés áfa kérdései * Civil szervezetek ingatlan hasznosítási tevékenysége * Speciális gazdasági események kontirozása * Leltározás és selejtezés számviteli szabályai * IFRS VIII. Bevételekkel kapcsolatos elszámolások * A mezőgazdasági őstermelői tevékenység megszűnése * A lakáscélú munkáltatói támogatással kapcsolatos szabályok változása * A családi otthonteremtési kedvezményre vonatkozó szabályok változása * Adószámos magánszemélyek adózása * A gyermekápolási táppénzre vonatkozó szabályokról * Telephely, tevékenységi kör – hova jelentsük be? * Civil szervezetek alfája és omegája - az alapító okirat, alapszabály * A munkabérből történő letiltás szabályai - Önadózó előfizetés 2017. évre: 21.420,-Ft - új előfizetés: info@onadozo.hu

Adó Jogtár - Mert fontos, hogy jól döntsön!

ELŐFIZETŐI HÍREK

Folyamatosan változó szabályozás, és ennek nyomon követése? Az Adó Jogtár ideális választás gazdasági szakembereknek, könyvelőirodáknak, hiszen használatával naprakészek lehetnek a legfontosabb adó-, tb- és számviteli szabályozásban. Az éves előfizetés mellé most Változásfigyeltetés funkciót adunk, így az Ön számára fontos jogszabályok változásáról e-mailben kap értesítést!

Erdőbirtokossági társulatok tagjainak adózása

SZJA

Amennyiben az erdőbirtokossági társulat nem bérli a tulajdonosoktól az erdőt, akkor a tulajdonosokat a társulati érdekeltségre tekintettel illeti meg a társaság eredményéből jövedelem, mely az Szja tv. 66. §-a alapján osztalék jövedelemnek minősül. Ezt a társaság pénzben, de akár természetben (pl. tűzifában) is kiadhatja. Az osztalék címén megszerzett jövedelem olyan külön adózó jövedelemnek minősül,

Több pénz jut uniós gazdaságfejlesztési pályázatokra az idén

TÁMOGATÁSOK

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) teljes kerete mintegy 2600 milliárd forint, így az idén meghirdetendő keret a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus teljes hét évére jutó összeg csaknem 92 százalékát teszi ki. Az év végéig összesen 95 pályázati felhívás érhető el a GINOP keretében. Eddig 54 kiírás jelent meg, 33 esetében pedig már hirdettek nyertest.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Gratulálni szeretnénk Önöknek, mert nagyon hasznos a fórum és az újság is. Csak ezt az újságot olvassuk és ezt az oldalt használjuk. Az újságba nagyon jók a gyakorlati példák, a fórum rendkívül hasznos, és mindemellett gyors is. Az ügyfélszolgálat elérhető és segítőkész.

  4 Negyed Kft.

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Gondolkodom az előfizetésen, mert kezd abnormálissá válni MO-n a jogi helyzet. 35 éve vagyok a szakmában, de most semmiben nem vagyok biztos.

  B.L.É.

Rovatok