kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Hírek

   

Ingyenes tankönyv készül az informatikai biztonságról

KKV

Mindenki számára ingyenesen elérhető, az informatika (IT) biztonsági alapismereteit átfogóan ismertető könyvet tesz közzé elektronikus formában a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) - közölte a szervezet

Vállalkozásoknak szóló új tájékoztatást indított honlapján a NAV

KKV

Új rovatot indított honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), minden hónapban közzéteszik azokat az eseteket, ahol az ellenőrzéseknél hibákat tapasztaltak, és amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak a szabályok betartásában - hívta fel a figyelmet Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője

Ügyvezetők kézikönyve 2017 - 30% kedvezménnyel rendelhető

KKV

Az ügyvezetők azok, akik a frontvonalban küzdenek az adminisztrációval, a hatóságokkal, a konkurenciával, a munkavállalókkal, tulajdonosokkal. Ezt a napi küzdelmet kívánjuk támogatni kézikönyvünkkel. Ára: 9.900,-Ft - de most 30% kedvezménnyel 6.930,-Ft + 800,-Ft postaköltség. Megrendelés a számlázási és postázási cím megadásával: info@adonet.hu

Sok vállalkozónak okozott bosszúságot az elmúlt években az Agrárkamara

KKV

A NAK küldöttgyűlése idén májusban határozott arról, hogy ha a tagságra kötelezett vállalkozás nem végez tényleges agrárgazdasági tevékenységet és ez év július 31-ig megszünteti tagságát, mentesülhet a tagjegyzékbe való bekerülés évét megelőző években esedékes tagdíj megfizetése alól.

Microsoft: a magyar kkv-k csaknem harmada elavult számítógépet használ

KKV

A kkv-k éves árbevételének 1 százalékából fenntartható egy olyan rendszer, amit a nagyvállalatok is használnak, ide értve az eszközbérletet, a vállalatirányítási, ügyfélkezelési és üzemeltetési rendszereket is.

MNB: 2019. július 1-jétől bevezetik az azonnali fizetések rendszerét

KKV

Két év múlva jelentős változások lesznek a magyar pénzügyi rendszerben, 2019. július 1-jétől a tervek szerint bevezetik az azonnali fizetések rendszerét, a hét minden napjának 24 órájában minden 10 millió forint alatti belföldi egyedi forint átutalásnak maximum 5 másodpercen meg kell valósulnia - mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója csütörtökön Budapesten, a jegybank tájékoztatóján.

Agrárkamara: az új okos kártya megkönnyíti az ügyintézést

KKV

Az agrárkamarai új okos kártya sok olyan információt tartalmaz, amely megkönnyíti és felgyorsítja az ügyintézést - mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szóvivője

A kkv-k jelentős része értesült a zsarolóvírusról

KKV

A Magyarországon működő kis- és középvállalkozások jelentős része értesült az elmúlt napokban aktivizálódott zsarolóvírusról, de nem védik megfelelően az adataikat a Modern Vállalkozások Programja szerint.

NGM: Magyarország kiáll az Ausztriában tevékenykedő magyar vállalkozások jogaiért

KKV

Magyarország álláspontja továbbra is az, hogy a közúti szektorra - annak speciális jellege miatt - nem terjed ki a magyar vállalkozásokat különösen hátrányosan érintő kiküldetési irányelv hatálya - jelentette ki Varga Mihály azt követően, hogy Hans Jörg Schelling osztrák pénzügyminiszter tárgyalt hétfőn Budapesten.

Jelentősen nőtt a termőföld ára

KKV

Kiugró áremelkedést hoztak az állami árverések a termőföldpiacon, egy év alatt átlagosan 40 százalékkal nőttek az árak 2015-höz képest. Az országos átlag 1,4 millió forint, de Tolnában és Hajdú-Biharban már kétmillió forint fölött van egy hektár termőföld ára - derül ki az Agrárhorizont című kiadványból, amelyet az Erste Bank Agrár Kompetencia Központja adott ki.

A kiskereskedelmi üzletekben a kötelező létszám előírása újabb adó lenne...

KKV

A létszámkötelezettség előírása a pénzbeni megváltás lehetőségével, a garantált bérminimum 60 százalékának befizetésével egy új közteher bevezetése lenne - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) kedden, a sajtóban megjelent kormányzati kereskedelempolitikai javaslatokra reagálva.

Lezárult a növekedési hitelprogram

KKV

Lezárult a növekedési hitelprogram, március 31-én véget ért a növekedési hitelprogram (nhp) harmadik, kivezető szakaszának szerződéskötési időszaka, amelyben 2016 eleje óta 685 milliárd forint összegben finanszírozták a bankok a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat (kkv), felhasználva a 700 milliárd forintos keretösszeg 98 százalékát - közölte a Magyar Nemzeti Bank

Garantiqa: 100 millió forinttal nő a vállalkozások kezességvállalási korlátja

KKV

A vállalkozások hitelezését könnyítő lépést tett a Garantiqa, az egy vállalkozásra jutó kezességvállalási korlátot 150 millióról 250 millió forintra emelte, a társaság a természetes személyek által nyújtott kezességnél a tárgyi fedezet nélküli hitel maximumát 75 millióról 100 millió forintra növelte.

Agrárkamara: április 15-ig jelenthetik be a gazdák a fagykárt

KKV

A károsodás napját a gazdáknak a Magyar Államkincstár (MÁK) mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer (mkr) felületén kell bejelenteniük, azok a napok jöhetnek számításba, amelyeken mínusz 15 Celsius-fok vagy annál alacsonyabb hideget mértek a területen.

K&H: visszafogott árbevétel- és profitnövekedést várnak a kkv-k az idén

KKV

A kisvállalkozások számítanak a leglátványosabb, 6,4 százalékos bevétel növekedésre, a középvállalkozások 5,9 százalékos, míg a mikrovállalkozások átlag alatti, 4,7 százalékos növekedést valószínűsítenek. A különböző ágazatok közül a kereskedelmi cégek várakozásai a legkedvezőbbek, 6,3 százalékkal.

NGM: új program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére

KKV

A program felkészíti az új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalokat saját vállalkozás indítására. A sikeres képzés végén mintegy 200 vállalkozó kedvű fiatal részesülhet 2 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban.

30% bevezető kedvezménnyel rendelhető az Ügyvezetők kézikönyve 2017

KKV

Az ügyvezető kiemelt pozíció a cégben is – de a gazdaságban is. Az ügyvezetők azok, akik a frontvonalban küzdenek az adminisztrációval, a hatóságokkal, a konkurenciával, a munkavállalókkal, tulajdonosokkal. Ezt a napi küzdelmet kívánjuk támogatni kézikönyvünkkel. Ára: 9.900,-Ft - de most 32017. február 15-ig 30% bevezető . kedvezménnyel 6.930,-Ft + 800,-Ft postaköltség. Megrendelés a számlázási és postázási cím megadásával: info@adonet.hu

Az energiahivatalnál kell bejelenteni az energetikai szakreferenseket

KKV

A jelentős energiafogyasztású gazdálkodó szervezeteknek tavaly december 21-étől kötelező független energetikai szakreferens igénybe vétele, őket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál (MEKH) kell bejelenteni.

Szakértők szerint egyelőre csak részletekben digitalizáltak a kkv-k

KKV

Az e-számlázó programok használata jelentősen elterjedt a kkv-k körében, azonban ezeket ritkán alkalmazzák együtt a készletnyilvántartó rendszerekkel. A jogszabályi háttér - így az online pénztárgépek - hatására is főként az e-számlázás területén állnak viszonylag jól a hazai vállalkozások.

NGM: átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

KKV

Átfogó program indul kis - és közepes vállalkozások (kkv) fejlődésének elősegítésére, hatékonyságuk, termelékenységük növelésére - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.