kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Hírek

   

Változtak az Országos Mikrohitel Program feltételei

KKV

Januártól változtak az Országos Mikrohitel Program feltételei, továbbra is maximum 10 millió forint folyósítható projektenként a mikrovállalkozások számára, de egy vállalkozásnak egyszerre összesen 20 millió forint mikrohitele lehet a szerződések számától függetlenül - közölte a Baranya megyei Vállalkozói Központ

Opten: már majdnem annyi egyéni vállalkozás van, amennyi cég

KKV

Az egyéni vállalkozást ösztönözte a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) bevezetése és az is, hogy sokan egyéni vállalkozásukat cégeikkel párhuzamosan működtetik, ezzel is szélesítve az adóoptimalizálási lehetőségeket.

Üzleti mesék, mesés üzletek a középkorból - II. rész

KKV

A Fuggerek között az 1459-től 1525-ig élt Jakob volt az üzleti zseni, a kereskedő-fejedelem. Előbb végigvettük nagyobb üzleteit. Milyen volt az ő személyisége? Ezek lennének a modern üzletemberek személyiségjegyei is?

Üzleti mesék, mesés üzletek a középkorból I. rész

KKV

Mintha csak a Grimm mesék világából lépne elő egy céges, üzleti tárgyú mesetörténet, olyan klasszikusok mellett, mint a Piroska és a farkas, vagy a Hamupipőke. Hát, ami azt illeti, meseszerű ez az egész Fugger történet az elejétől kezdve, ahogy elindul a legkisebb fiú, a falusi takácslegény, belép a céhbe, majd megalapítja cégét, és rövidesen már e cégé lesz a fele királyság – királyostól, királylányostól, udvaroncostól, uradalmakat, püspökségeket, városokat, földbirtokokat és bányákat is beleértve.

Kkv hitel-lehetőség kezességvállalással

KKV

A COSME nevű program keretében mintegy 3500 hazai kis- és közepes vállalkozás (kkv) juthat, mintegy 80 milliárd forintnyi hitelhez a Garantiqa segítségével. A program keretében akár egymilliárd forint összegű hitelek is garantálhatóak, ami elsősorban a fejlesztési hiteleknek kedvezhet.

Digitalizált kintlévőség-kezelés Magyarországon

KKV

Magyarországon a vállalatok 19 százaléka küld teljesen digitális fizetési felszólításokat célszoftver segítségével emailben vagy sms-ben. A szakemberek szerint a digitális fizetési felszólításokkal a cég időt spórol és a jobb testreszabhatóság miatt javulhat a kintlévőségek feldolgozása.

Az e-kereskedelem áll a fogyasztóvédelmi ellenőrzések középpontjában

KKV

Az e-kereskedelemben a fogyasztónak nincs lehetősége a vásárlás előtt a terméket ténylegesen megnézni és konzultálni az eladóval. A webáruházaknak ezért részletes tájékoztatást kell adniuk elérhetőségeikről és cégadataikról, a vásárlókat pedig elállási jog illeti meg. A fogyasztóvédelmi ellenőrzések tapasztalata alapján a honlapokról gyakran hiányoznak az elérhetőségi adatok és egyéb előírt információk

Hatékonyabb EU kkv-politikára dolgoznak ki javaslatot

KKV

A kkv-k jelentős része nem tud bekapcsolódni a számukra kidolgozott uniós programokba, illetve nem tud élni a nekik szóló pénzügyi lehetőségekkel, mert túl bonyolultnak, nehezen hozzáférhetőnek tartják azokat. Szerinte ezen segítene az egyszerűbb, közérthetőbb, a kkv-k igényeihez igazodó feltételek kialakítása, egyablakos rendszer bevezetése, támogató szervezetek működtetése.

K&H: több éves csúcson a kkv-k beruházási szándéka

KKV

Három és fél éves csúcson van a vállalkozások beruházási hajlandósága, a középvállalkozások fejlesztési szándéka 73 százalékról 91 százalékra, a kisvállalkozásoké 53 százalékról 66 százalékra ugrott, ezzel szemben a mikrovállalkozások fejlesztési kedve 57 százalékról 54 százalékra mérséklődött - derül ki a K&H kkv bizalmi index hétfőn közzétett legfrissebb adataiból.

FM: az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány segíti az agrárvállalkozásokat

KKV

Az AVHGA készfizető kezessége a teljes banki és takarékszövetkezeti szektor számára elérhető, és hitelt ad azoknak a kisebb agrárvállalkozásoknak is, amelyek nem tartoznak a pénzintézetek ügyfélkörébe.

Tanácsokkal segíti a Nébih a fakereskedő vállalkozásokat

KKV

Az útmutató részletesen bemutatja, hogy általános esetben hogyan kell kinéznie a beszállítói és a vevői nyilvántartásnak. A tájékoztatóban felhívják a kereskedők figyelmét arra is, hogy ne vásároljanak EUTR vagy erdőgazdálkodási azonosítóval nem rendelkezőktől, mert ilyen esetben magas a kockázata annak, hogy a faanyag nem legális kitermelésből származik - mondta Nagy Dániel.

A kkv-k 38 százalékának problémát okoz a munkaerőhiány

KKV

A magyarországi kis- és közepes vállalkozások 38 százaléka szerint a munkaerőhiány az egyik legfontosabb tényező, ami akadályozza a cégek üzleti tevékenységét - derül ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének (GVI) legfrissebb vállalati konjunktúra-vizsgálatából.

Indul az MFB Kisfaludy turizmusfejlesztési hitelprogram

KKV

Mintegy 50 milliárd forintos kerettel indul a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kisfaludy turizmusfejlesztési hitelprogramja, amely maximum évi 2,87 százalékos ügyleti kamatot biztosít az ágazat kis-és középvállalkozóinak (kkv) - közölte az MFB hétfőn

COSME-hitel kis- és középvállalkozásoknak

KKV

Az Európai Beruházási Alap (EBA) és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megállapodása alapján 80 milliárd forint hitelt kaphatnak a magyarországi kis- és középvállalkozások (kkv-k) a COSME, a kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő programban.

Ötszázezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital

KKV

Ötszázezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital, amelyre innovatív, különleges technológia megoldásokat kínáló vállalkozások pályázhatnak október 8-ig - közölte az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Digital (EIT Digital) budapesti regionális központja

Uniós bíróság: a pénzintézeteknek átfogó tájékoztatást kell nyújtaniuk a bankhitelek feltételeiről

KKV

A külföldi pénznemben meghatározott hitelszerződések esetén a pénzügyi intézménynek átfogó tájékoztatást kell nyújtana a kölcsönfelvevő számára ahhoz, hogy ez utóbbi tájékozott és megalapozott döntést hozhasson - közölte az Európai Unió Bírósága szerdán.

NGM: 45 kkv kapott 5 milliárd forint fejlesztési támogatást

KKV

Az elnyert támogatásból 3,2 milliárd forintot kapott 12 vállalkozás a vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) tevékenységét támogató felhívás keretében, amelyek vállalták, hogy 78 új kutatót vesznek fel, és azt, hogy a K+F+I árbevételük együttesen meghaladja a 6,8 milliárd forintot a fejlesztések hatására.

Lakásbérbeadás - mint üzlet

KKV

A lakásbérleti hozam Budapesten és több hazai egyetemi városban is meghaladta a bruttó 7 százalékot 2016-ban, ami nemcsak a többi régiós fővároshoz viszonyítva magas érték, hanem európai összehasonlításban is kiemelkedő - derül ki a Deloitte Európai ingatlan index tanulmányából.

Magyar startupok külpiacra jutását segíti a Startup Campus Berlin program

KKV

Konkrét termékkel, illetve már a termék köré épített céggel és ehhez kapcsolódóan árbevétellel rendelkező startupok jelentkezhetnek a programba. A Startup Campus Berlin program október 4-től, november 24-ig tart, ebben az időszakban egy-egy hét áll rendelkezésre a magyar és a régiós startupoknak, hogy bemutassák termékeiket az egyes iparági szereplőknek.

Hogyan változtat meg egy céget a tőkebefektetés?

KKV

Azáltal, hogy a külső tulajdonos adatokat kér be és sikereket vár el, a menedzsment is motiváltabban keresi és valósítja meg az eredmények javításának lehetőségeit A Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt anyagát ismertetjük.