kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Hírek

   

Milyen lesz a 2018-as adóév? Csökkennek a munkáltatók terhei, egyszerűsödik az adózás

AIR

Az EY adótanácsadási üzletágának értékelése szerint az új szemléletű szabályozás egyszerűbbé, könnyebbé és közérthetőbbé teszi az adózást, valamint számos ügyfélbarát megoldással szolgál. Ugyanakkor a jogorvoslati rendszer átalakítása – mely valamennyi hatósági és bírósági szinten az adózói jogok szűkítésével jár – alapvetően új, tudatosabb és körültekintőbb ellenőrzési megközelítésre és hozzáállásra ösztönzi az adózókat.

BDO: a korábbinál ügyfélbarátabb adóigazgatással indult az év

AIR

Érdemes lesz a jövőben fokozottan figyelemmel kísérni a NAV honlapján közzétett tájékoztatókat is, mivel az ezekben foglaltak alapján eljárók egy új, deklarált szabály szerint egy esetleges megállapítás esetén mentesülnek a jogkövetkezmények alól.

Változott az adóper keresetlevelének benyújtására szolgáló űrlap - a NAVKPER

AIR

A NAV bírósági úton támadható döntéseivel, intézkedéseivel szembeni keresetek benyújtására a NAV 2018. január 1-jétől új űrlapot (NAVKPER2) rendszeresít. A régi NAVKPER űrlap 2018. január 1-jén 00.00 órától már nem használható.

Az EP elfogadta szakbizottságának adócsalás elleni ajánlásait

AIR

Rögzítették, hogy jöjjön létre a tényleges tulajdonokat tartalmazó szabványosított, rendszeresen frissített, nyilvános és egymással összekapcsolt uniós szintű nyilvántartás, amelyben szerepelnek a vagyonkezelők, alapítványok és a hasonló jogi konstrukciók. Az agresszív adótervezésben segédkező köztes szereplőket szabályozzák és ösztönözzék, hogy tartózkodjanak az adócsalástól és adókikerüléstől.