kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Hírek

   

NGM: hűtött védőitalt és több pihenőidőt kell adni a munkavállalóknak

MUNKAJOG

A zárt munkahelyeken a légtechnikai berendezések, klímaberendezések hatékonyságát a megszokottnál gyakrabban kell ellenőrizni, tisztítani, fertőtleníteni. A munkavédelmi hatóság fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzéseken a hőségriasztások idején a fokozottabb megterhelésnek kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelmére.

A járási hivatalokhoz került a munkavédelem ellenőrzése

MUNKAJOG

Volt az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, amelyet 2012-ben a Nemzeti Munkaügyi Hivatal szervezetébe integráltak, majd 2015-ben megszüntették a Hivatalt, és a szakmai irányítás a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezetébe olvadt. Ez év január 1-jétől az ellenőrzési szervezet a megyeszékhely szerinti járási hivatalokhoz került.

Miért hátrányos a kiküldetési irányelv módosítása Magyarországnak?

MUNKAJOG

A módosítással nem minimálbért, hanem egyfajta javadalmazást vezetnének be a kiküldött munkavállalók jövedelmének számításánál. A javadalmazás fogalom tartalmát nem definiálnák pontosan, így azt mindenki saját értelmezése szerint használná, a kelet-európai vállalkozások pedig elveszítenék jelenlegi versenyelőnyüket a nyugat-európai társakkal szemben

NGM: nincs szükség a munkavállalók kiküldetési irányelveinek módosítására

MUNKAJOG

Nincs szükség a munkavállalókra vonatkozó uniós kiküldetési irányelvek módosítására Magyarország, valamint Kelet-Közép-Európa több állama szerint - mondta Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, a régiós országok foglalkoztatásért felelős vezetőinek pozsonyi konferenciáját követően.

Idén is elindul a nyári diákmunka program

MUNKAJOG

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot 2,3 milliárd forintos támogatási összeggel, amelyben a 16-25 év közötti diákok a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél kaphatnak munkalehetőséget

NGM: a diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt

MUNKAJOG

A diákok egyszerűsített foglalkoztatás vagy alkalmi munka formájában is dolgozhatnak. Mezőgazdasági és turisztikai idénymunkánál ugyanazzal a munkáltatóval legfeljebb évi 120 munkanapra, alkalmi munkánál legfeljebb öt egymást követő napra, egy hónapon belül legfeljebb 15 napra, évente pedig legfeljebb 90 napra terjedhet ki a munkaviszony

Munkaügyi ellenőrzések - munkavédelem

MUNKAJOG

A munkáltatói mulasztások 7,8 százaléka a villamosbiztonsági hiányosságokból, 7,3 százaléka pedig a nem megfelelő munkaeszközök biztosításából adódott. Intézkedniük kellett a felügyelőknek még a veszélyes anyagok alkalmazásából eredő kockázatok becslésével, értékelésével kapcsolatos szabályok megszegése és a munkavédelmi ismeretek hiánya miatt is, az összes eljárás 6,3 százaléka, illetve 5,8 százaléka volt ilyen.

A kiküldetésre vonatkozó munkajogi szabályok

MUNKAJOG

Nincs olyan konkrét rendelkezés az új Mt.ben, amely kifejezetten meghatározná a munkahely fogalmát, így munkahelyként meg lehet jelölni konkrét címet, de egy nagyobb földrajzi egységet is, például Pest megye, Dunántúl.

Foglalkoztatási formák munkáltatóknak és diákoknak a nyári szünetre

MUNKAJOG

A „Ti hová mentek nyaralni?” mellett a szünidőre történő várakozás másik leggyakoribb kérdése: ki hová megy dolgozni a nyári vakáció egy részében?! Nem csak az a fontos, hol és mit dolgoznak a diákok. Az is meghatározó, mindezt milyen jogi keretek között teszik. Írásunk fókuszában ezúttal az iskolaszövetkezet nappalai tagozatos diák tagjának harmadik személy részére történő munkavégzése és az egyszerűsített foglalkoztatás áll.

A minimálbérek az EU-ban - Magyarország hátulról a hatodik

MUNKAJOG

Az idén januári állapotot tükröző felmérés szerint a legmagasabb összegű minimálbért Luxemburgban fizetik, havi 1999 eurót, a legkisebbet pedig Bulgáriában, 235 eurót. Magyarország a 17. helyen áll a mintegy 412 eurós havi minimálbérével.

Megjelent a megemelt minimálbérről szóló kormányrendelet

MUNKAJOG

A rendelet értelmében a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóknál az alapbér kötelező legkisebb összege havibér esetén 127 500 forint, hetibérnél 29 310 forint, napibérnél 5870 forint, órabér alkalmazásakor pedig 733 forint 2017. január 1-jétől.

NGM: január 8-ig kell munkavédelmi képviselőt választaniuk a cégeknek

MUNKAJOG

A tárca közleménye szerint az új szabályozás értelmében 50-ről 20-ra csökkent a választáshoz szükséges munkavállalói létszám, ami több mint 10 ezer céget érint.

Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkavédelemre és a munkaügyre vonatkozó szabályok betartását

MUNKAJOG

Az ellenőrzésekben jövőre a munkavédelmi szabályokat kiemelten vizsgálják az építőiparban, a kereskedelemben és a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásánál. A munkaügyi szabályok vizsgálatánál pedig a megszünő munkaügyi jogviszonyt, a munkavállalói jogviszonyok rendezettségét, az egyszerűsített foglalkoztatási, illetve a személy- és vagyonvédelem területén tevékenykedő munkáltatókat helyezik előtérbe.

Kedvelik a magyar cégek a rugalmas munkaidőt

MUNKAJOG

A mikrovállalkozások szinte egyáltalán nem szoktak munkaerőt kölcsönözni, a kisvállalkozásoknak mintegy hatoda alkalmazza ezt. Jelentős azoknak a vállalkozásoknak a tábora, amelyek egyáltalán nem tartják hasznosnak a munkaerő-kölcsönzést: a mikrovállalkozásoknál 56 százalék, a kisvállalkozásoknál pedig 48 százalék ennek az aránya.

Októberben a munkaügyi ellenőrzések a munka- és pihenőidő szabályainak betartását vizsgálják

MUNKAJOG

Júniusban változott a Munka törvénykönyve. Módosultak – többek között − a felmondásra, a napi pihenőidőre, a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatottak munkaidő-beosztására és a vezetői munkaszerződésre vonatkozó szabályok, továbbá új munkáltatói kötelezettségeket határoztak meg a külföldi ideiglenes kiküldetést illetően. Októberben pedig hatósági ellenőrzés indul, melynek során a munka- és pihenőidő szabályainak betartását vizsgálják.

A diákmunka feltételeit szeptember elsejétől a szövetkezeti törvény szabályozza

MUNKAJOG

Az iskolaszövetkezetek és diákok közötti munkaszerződések megszűnnek, és a feleknek új, személyes közreműködésről szóló megállapodásokat kell kötniük. Az új szabályozás a legfontosabb munkajogi garanciák megtartása mellett fizetett szabadságot is biztosít majd a diákoknak. Az iskolaszövetkezeteknek alapszabályaikat is át kell alakítaniuk szeptember 1. és december 31-között.

Mit is jelent a kötetlen munkarend?

MUNKAJOG

Akkor dolgozok, amikor akarok? A munka törvénykönyve(Mt.) főszabályként a munkaidő-beosztás jogát a munkáltatóhoz delegálja, meghatározott feltételek megvalósulása esetén lehetővé teszi viszont azt is, hogy a munkáltató a munkaidő-beosztással kapcsolatos rendelkezési jogát korlátozza és a munkaidő-beosztás jogát részben vagy egészben a munkavállaló részére átadja. Ez utóbbi esetben beszélünk kötetlen munkarendről.

KSH: 7,3 százalékkal nőttek a nettó keresetek júniusban

MUNKAJOG

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - 259 900 forint volt. A családi kedvezmény nélkül számított átlagos nettó kereset 172 800 forint volt. A közfoglalkoztatottak nélkül számolva júniusban 275 700 forint volt a bruttó és 183 400 forint a nettó átlagkereset.

Módosítani kell a diák munkavállalók szerződéseit

MUNKAJOG

A szövetkezeti törvény 2016. szeptember 1-jétől hatályos változása alapvető hatással lesz az iskolaszövetkezeti foglalkoztatásra, a legjelentősebb módosítás, hogy az iskolaszövetkezeti foglalkoztatás kikerül a Munkatörvénykönyvének (Mt.) hatálya alól, a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) és a Szövetkezeti törvény (Sztv). lesz az irányadó joganyag.

Vasárnapi munkavégzés - OKSZ: jelentős költségnövekedéssel járna a szabályok szigorítása

MUNKAJOG

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint jelentős költségnövekedéssel járna, ha megvalósulnának a vasárnapi munkavégzésre vonatkozó, az elmúlt napokban felvetett javaslatok, a vasárnapi pótlék emelése például több tízmilliárd forint többletkiadást okozhat, a szabályok szigorítása miatt pedig kisboltok zárhatnak be.