kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Hírek

   

Elemzők: mérsékeltebb ütemben folytatódhat a reálbérek növekedése

MUNKAJOG

Tavaly decemberben a bruttó átlagkereset már meghaladta a 300 ezer, míg a nettó átlagbér a 200 ezer forintot

NGM: kedden kezdődik a januári bérek ellenőrzése

MUNKAJOG

Az ellenőrzés, amelyet az adóhivatal a munkaügyi hatóságokkal közösen végez, kiterjed arra is, hogy a munkáltatók a szabályokat betartva jelentették-e be dolgozóikat. Ellenőrzik továbbá, hogy a dolgozók megkapták-e a megemelt minimálbért, illetve a magasabb összegű garantált bérminimumot.

Minden nyolcadik munkavállaló kap magán-egészségbiztosítási juttatást a munkahelyén

MUNKAJOG

Míg 2012-ben az aktív korú lakosság 37 százaléka vett igénybe valamilyen magánorvosi szolgáltatást, ez az arány idén már 57 százalék volt. Az érintettek egy év alatt átlagosan 57 ezer forintot fizettek ki a különféle szakorvosi rendelőkben.

Az egyszerűsített foglalkoztatás változásai

MUNKAJOG

A módosítás eredményeként a magánszemélynek az egyszerűsített foglalkoztatásból származó adómentes napi jövedelme 2017-ben minimálbér esetén 7631 forint, míg garantált bérminimum esetén 9633 forint. 2018-ban a mentesített keretösszeg minimálbér esetén napi 8255 forint, garantált bérminimum esetén pedig 10.790 forint.

Mit kell tudni az év végi „beragadt” szabadság kiadásáról?

MUNKAJOG

Elsőként a munkaviszony kezdetének időpontját kell megvizsgálni. Amennyiben az október elsején vagy azt követően kezdődött, úgy a munkáltató a szabadságot jogosult a következő év március 31-ig kiadni. Egyéb esetekben, ha a szabadság igénybevétele a tárgyévben megkezdődik és annak következő évben kiadott része nem haladja meg az öt munkanapot, az a tárgyévben kiadottnak minősül. A szabadság kiadása során azonban figyelembe kell venni azt, hogy annak időpontját a munkavállalóval legkésőbb annak kezdete előtt tizenöt nappal közölni kell. A felek az utóbbi szabálytól egyébként eltérően is megállapodhatnak.

Mennyi volt a bruttó átlagkereset az országban szeptemberben?

MUNKAJOG

Szeptemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél 292 900 forint volt. Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 194 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 202 700 forintra becsülhető.

Év végéig minden munkavállaló számára ki kell adni az idei szabadságot!

MUNKAJOG

Főként a kisebb cégek maradhatnak el a szabadságok kiadásával. A szabadság idei kiadásának elmaradása főszabály szerint akkor is jogszabálysértésnek minősülhet, ha az adott időszakban a munkavállaló sem akart szabadságra menni.

NGM: jövőre kiemelten ellenőrzik a minimálbér és a garantált bérminimum emelését

MUNKAJOG

A munkavédelemre vonatkozó szabályok betartása körében az első és a negyedik negyedévben a kölcsönzött munkavállalók munkakörülményeit ellenőrzik. A második és a harmadik negyedévben a mezőgazdaság kerül az ellenőrzések középpontjába. A szabályok megsértőire kiróható munkavédelmi bírság 50 ezertől 10 millió forintig, a munkaügyi bírság pedig 30 ezer forinttól 20 millió forintig terjedhet.

Foglalkoztatás közérdekű nyugdíjas szövetkezet útján

MUNKAJOG

2017. július 1-től léptek életbe az Szvt-ben a közérdekű nyugdíjas szövetkezetre (nyugdíjas szövetkezet) vonatkozó szabályok. Miután új szövetkezeti formáról van szó, érdemes egy kicsit részletesebben bepillantanunk a nyugdíjas szövetkezetre vonatkozó szabályokba.

Munkaerő-kölcsönzés – a foglalkoztató szemével

MUNKAJOG

Miért érheti meg a kölcsönzés? • Kitől kölcsönözzünk? Megállapodás a kölcsönbeadóval • A munkáltatói jogkör – megosztás a kölcsönbeadó és a kölcsönvevő között • Miről kell tájékoztatnia a kölcsönvevőnek a kölcsönbeadót? • És miről tájékoztathatja a kölcsönbeadó a kölcsönvevőt? • Az egyenlő bánásmód követelménye – növelheti a kölcsönzés díját • A kártérítési felelősség egyes kérdései

Az alkalmi munka ismérvei

MUNKAJOG

A jogszabály szövegezésével összefüggésben merült fel az az értelmezési kérdés, hogy a munkavállaló e foglalkoztatási formában összesen 15 napot dolgozhat adott naptári hónapban (egy vagy több munkáltatónál), avagy nem kizárt, hogy 15 napot dolgozzon alkalmi munka keretében egy munkáltatónál, majd ismét 15 napot alkalmi munka keretében más munkáltatónál?

Kompromisszumra jutottak a kiküldetési irányelv módosításáról

MUNKAJOG

A fogadó ország munkajogi feltételeit 12 hónap után kellene alkalmazni, amit egyszer meg lehetne hosszabbítani hat hónappal. Az egyezség egyik legfontosabb pontja, hogy ezen módosítás előírásai nem fogják érinteni a fuvarozói szektort, arra vonatkozóan külön szabályokat hoznak majd.

Újabb pályázat kkv-k versenyképességének javítására - amelyre az MKIK pályázhat

MUNKAJOG

A felhívással létrejövő mentorprogramban a növekedési lehetőségekkel rendelkező kkv-kat sikeres vállalkozások, mentorok segítik a vállalkozói aktivitásuk és versenyképességük növelésében, beszállítói pozíciójuk kialakításában, erősítésében, a külpiacra lépésben, valamint a program hozzájárul a vállalkozói kultúra és imázs javításához is.

A munkáltató csak az alkalmazottak tudtával figyelheti meg a munkahelyi levelezést

MUNKAJOG

A munkáltatók kizárólag előzetes értesítés után figyelhetik meg az alkalmazottak munkahelyi levelezését - mondta ki keddi másodfokú ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) egy román panaszos ügyében.

Nyugdíjas-szövetkezetben dolgozó nyugdíjasok fizetésének el kell érnie a minimálbért

MUNKAJOG

Ebben a foglalkoztatási formában csak öregségi nyugdíjasok, köztük a 40 éves szolgálati viszonyt követően nyugdíjba vonult női munkavállalók vehetnek részt, korengedményes nyugdíjasok nem.

Változtak a kiküldetés szabályai

MUNKAJOG

A magyar foglalkoztatónak meg kell őriznie a bérezésre vonatkozó dokumentumokat és adott esetben bizonyítania kell, hogy a társadalombiztosítási kötelezettségeket befizették. A külföldi küldő vállalatnak ki kell jelölnie a hatóságokkal kapcsolatot tartó személyt és gondoskodnia kell a kiküldött munkavállalók magyarországi regisztrációjáról is.

Időkorlát az idénymunkában

MUNKAJOG

A mezőgazdasági és turisztikai idénymunkák esetében további feltétele a foglalkoztatásnak, hogy az azonos felek között a határozott időre szóló munkaviszony időtartama nem haladja meg egy naptári éven belül a százhúsz napot.

Enyhén javult a munkavédelmi szabályok betartása az első félévben

MUNKAJOG

Enyhe javulás tapasztalható a munkavédelmi szabályok betartásában az első félévben az előző év azonos időszakához képest Magyarországon, az ellenőrzött 7936 munkáltató 78,3 százalékánál, 2016 első félévéhez viszonyítva 6,3 százalékponttal kevesebbnél találtak szabálytalanságot az ellenőrök - ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján.

Meghirdették Az év felelős foglalkoztatója pályázatot

MUNKAJOG

A jelentkezést október 6-áig négy kategóriában - az 1-50, az 51-500 fő között, az 500 fő felett foglalkoztatók, illetve a közszféra szervezetei - adhatják be.

NGM: a hőség miatt elrendelt munkavédelmi ellenőrzésnél 99 munkaadónál találtak problémát

MUNKAJOG

A legjellemzőbb hiányosságok voltak a hőségből adódó megterhelésekre vonatkozó kockázatértékelés, illetve a munkavédelmi oktatás elmulasztása, a nem megfelelő hőmérsékletű védőital biztosítása, valamint, hogy nem állt rendelkezésre a védőital elfogyasztásához szükséges ivópohár.