Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

áfa bevallás

ÁFA

Témanyitó: kisrakos 2019. május 15. 10:10

Tisztelt Szakértő! két témában kérném segítségét: 1. Konzuli képviselet részére végzett termékértékesítés,szolgáltatás nyújtása adómentes, a 1965-ös nyomtatványon be kell vallani? ha igen melyik soron? 2. Királyhágói Református Egyháznak van adószáma , de közösségi adószáma nincsen ( Romániában áfa mentes státuszuk van , ezért nem kell közösségi adószámot kérniük? , ez vagy igaz vagy nem) . Az egyház részére kiállítás rendezése történt , Magyarországról kivitt tárgyakkal. Kérdésem az lenne , hogy az áfa bevallás melyik sorában tudom ezt bevallani és az A60-as összesítővel van teendőm? Előre is köszönettel: Deákné Anikó

Pap Attila Önadózó szakértő 2019. május 16. 5:16

Kedves Anikó,
- Igen, szerepeltetni kell. Az adómentességet az Áfa tv. 107.§-a biztosítja, a bevallás 01.sorában van a ...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 2 darab találat


Vissza az előző oldalra