Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

ÁFA bevallás

ÁFA

Témanyitó: LAZINE 2019. május 18. 16:15

Tisztelt Szakértő!
Ha cégünk egy időszakra vonatkozóan 5 évre visszamenőleg gépjármű futás alulteljesítésére vonatkozóan kap egy mínuszoló számlát, de azon nincs hivatkozás, hogy mely számlákat érint, az "M" lapon ezt a számlát ugyanúgy szerepelteni kell? (nem kötődik konkrétan egy számlához, egy időszakra vonatkozó összeget módosít).
Másik kérdésem az, hogy ha egy cégnek visszaigényelhető ÁFA-ja keletkezik egy adott időszakra vonatkozóan és ezt az összeget nem akarja kikérni, később járulékokra kívánja átvezetni akkor az miben tér el attól, ha csak a folyószámlán hagyja az összeget, mire kell figyelni egyik vagy másik esetben.
Válaszát előre is köszönöm!

Pap Attila Önadózó szakértő 2019. május 19. 8:59

- A szabály az, hogy 1. a módosító számlának mindig hivatkoznia kell arra/azokra a számlá(k)ra, melyet módos...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra