Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Alanyi adómentes EV külföldi szolgáltatásnyújtása

ÁFA

Témanyitó: Szigma 2019. július 11. 20:42

Tisztelt Szakértő!
Alanyi adómentes Katás egyéni vállalkozó külföldön EU tagállamban nyújt szolgáltatást. A kérdéseim a következők:
1. Ha adóalanynak nyújt szolgáltatást, akkor nem járhat el alanyi adómentes minőségében, Áfa felszámítása nélkül állít ki számlát, melyre ráírja, hogy fordított adózás és az adót a külföldi szabályok szerint a szolgáltatás igénybe vevője fizeti? 65ös, illetve A60as bevallást is be kell adnia?
2. Ha nem adóalanynak nyújt szolgáltatást, akkor eljárhat alanyi adómentes minőségében? Nincs Áfa bevallás?
3. Mit kell tennie abban a esetben, ha ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatást nyújt adóalanynak, illetve nem adóalanynak? Be kell-e jelentkeznie abban a tagállamban, esetleg ott kell felvennie a kapcsolatot egy könyvelővel, vennie számlatömböt és ott kell megfizetnie az ottani Áfát?
Megtisztelő válaszát várva, köszönettel.

Pap Attila Önadózó szakértő 2019. július 12. 4:52

1. Igen, feltéve, ha olyan szolgáltatásról van szó, melynek teljesítési helye külföld. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen bevétel nem számít bele az alanyi mentesség keretösszegébe.
2. Igen, felt...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra