Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Áru visszavétel-csomagolás

ART

Témanyitó: csicsinke 2019. április 15. 19:07

Kedves Pap Attila!
Szeretnék tanácsot , segítséget kérni számlázással kapcsolatosan. Adott egy terméket értékesítő cég ! Elad egy terméket csomagolással együtt,megtörténik a számlázás. Majd az ügyfél úgy dönt, vagy nem jó az áru, hogy vissza hozza és kéri a pénzt érte. A számla sztornózásra kerül, viszont nem megfelelően kezelte a csomagolást az ügyfél , így ezért nem teljes árat kap vissza. Kérdésem , hogyan lenne szabályos a visszavétel? A sztornó számlán feltüntetve , akár értékcsökkenésként a plusz tételt vagy külön tételként ?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget !

Pap Attila Önadózó szakértő 2019. április 16. 5:32

A számlát mindenképp érvényteleníteni szükséges, mivel a vevő eláll a vételtől (és ezt jogszerűen teszi, mivel Önök is jóváhagyják). Ugy...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra