Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Beolvadás NAV bevallások

SZÁMVITEL

Témanyitó: taxmanbt 2018. augusztus 14. 12:43

Tisztelt Önadózó!
2018.07.25-i dátummal megtörtént a cégbírósági bejegyzés, a beolvadó cég ezzel a dátummal törölve lett és megszűnt a jogosultság az adatszolgáltatásra is. A beolvadó kft-ben csak egy ügyvezető heti 10 órás munkaviszonyban volt bejelentve és a jogutód kft-ben semmilyen szerepe sem lesz, viszont a munkaviszony lezárását nem tudom beküldeni jogosultság megszűnés miatt, ezt meg lehet oldani valahogy? A beolvadó kft havi áfa bevalló volt, a jogutód kft negyedéves áfa bevalló. A 2018.07.01-07.25. időszakra a beolvadó cég áfa bevallását milyen módon tudom beküldeni? Valamint a beolvadó és a jogutód kft is éves bevalló akkor kell beküldeni a 2018.01.01-07.25. időszakra nullás 1801 bevallást is?
Segítségét előre is köszönöm.
taxman

Köszönettel.
Taxman

Pap Attila Önadózó szakértő 2018. augusztus 15. 5:25

Taxman,
1. Ha a beolvadó cég ügyvezetőjének munkaviszonyát a beolvadás napján (07.25.) szüntetik meg, akkor ezt a jogviszonyt már nem lehet áthozni a beolva...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 2 darab találat


Vissza az előző oldalra