Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

biztosítások adózása 2019

SZJA

Témanyitó: mantarkft 2018. november 8. 9:43

Kedves Attila !
A jövő évi adóváltozások kapcsán a biztosítások adózása mint munkaviszonyból származó jövedelemként adózás terén pontosan mire is lehet számítani, azaz a gyakorlatban ez hogy fog kinézni ! A biztosítótól kapott tájékoztató szerint a biztosítási díjat 54,5 % adó terheli ( cég 21 % , munkavállaló 33,5 % ). Ugyanakkor viszont a munkavállaló által fizetett adó miatt a jelenlegi keresete nem csökenhet, azaz annyival több bruttó bért kell neki számfejteni, hogy fedezze a fizetendő járulékokat, adókat. Az viszont már nem fog megfelelni a biztosító által közölt 54,5 %-nak. Lenne olyan kedves hogy számszerűsíti az alábbi példa után
pl. évente egy alkalommal fizetett kb.800.000 ft biztosítási díj után mit és mennyit kell fizetni 2019-ben ?
Köszönettel : Andrea

Pap Attila Önadózó szakértő 2018. november 11. 8:46

Kedves Andrea,
Azt jelenti, hogy a munkabér adózását kell alkalmazni (ahogy a biztosító is előre j...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra