Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Egyéni vállalkozás

SZJA

Témanyitó: profiteam96 2019. március 14. 20:59

Tisztelt Szakértő!
Egy egyéni vállalkozó, ha a tevékenységi körében van olyan tevékenység amely szakképzettséghez kötött csak akkor végezheti, ha alkalmaz olyan személyt akinek megvan hozzá a végzettsége. Kérdésem, hogy csak munkaszerződéssel alkalmazhat dolgozót? Napi 1 órás munkaviszony is lehet? Ugyanis az a munka nem egész évben van, hanem pl.tavasszal 3 hónap és ősszel is 3 hónap. Úgy is lehet, hogy 3 hónapra határozatlan időre bejeleti, majd kijelenti és ismét bejelenti. Várom válaszát!

Pap Attila Önadózó szakértő 2019. március 15. 8:05

Az Ev tv. 16.§(2) alapján a szakképesítéssel rendelkező munkatárs foglalkoztatásának határozatlan időre kell szólnia, ez pedig -véleményem szerint- csak munkaviszonyban értelmezhető. A munkai...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra