Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Eltérés a társasági szerződéstól

JOG

Témanyitó: vitalne 2019. január 12. 15:17

Köszönöm szépen a választ.
Megbízásos jogviszonyban, térítés nélkül látja el az ügyvezetői feladatokat, korábban munkaviszonyban.(ezt tartalmazza a tsz.is). Öregségi nyugdijasként kieg.tev.társas vállakozóként vesz fel jövedelmet. Az ügyvédnek jeleztük,amikor megszünt a munkaviszony, hogy szükség lenne a módosításra, azt felelte, hogy e miatt nem szükséges. Elfogadtuk a választ, de úgy látszik nem volt a helyzet magaslatán.
Másik kérdés: a társasági szerz. azt tartalmazz, hogy a tagok mellészolgáltatásként, nem munkaviszonyban és nem megbízásos jogviszonyban személyesen közreműködhetnek.a társaság tevékenységében(nincs kötelezően előírva).A, személyes közreműködés ellentételezésére és részleteire nem tér ki a szerződés. A tagok jövedelmet vesznek ki személyes közremük. címén. ez így rendben van?Előre is köszönöm a választ.

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2019. január 12. 22:29

A díjazást rögzíthet...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra