Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Értékcsökkenés elszámolása

TAO

Témanyitó: pappviro 2018. november 9. 13:18

Tisztelt Szakértő Úr!
Az alábbi témában kérném szíves segítségét. Adott egy határozott időre (5 évre) szóló ingatlan bérleti szerződés. A bérlő az ingatlanon 100.000 Ft-ot meghaladó felújítást végzett. A könyvelésben az egyes számlaosztályban számoltuk el a felújítások összegét. Ebben az esetben az értékcsökkenés elszámolása a kérdés. A bérleti szerződés tartalmazza a bérbeadó hozzájárulását a felújítások és karbantartások végzésére. A szerződés tartalmazza azt is, hogy a bérlő a bérleti jogviszony megszűnése után, az ingatlanra költött beruházásokra nem tart igényt, az a bérbeadó tulajdonában marad. A hasznos élettartam és a bérleti időszak hogyan viszonyul egymáshoz?
Válaszát előre is köszönöm!

Pap Attila Önadózó szakértő 2018. november 11. 8:12

Kedves Pappviro,
Ha a szerződés 5 évre szól, akkor a beruházás leírási idejét is ehhez indokolt kötni és a számviteli leírási kulcsot ennek m...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 2 darab találat


Vissza az előző oldalra