Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Önadózó Gyorskérdés

Használt autó különbözeti áfa

2018. július 12. 13:12 | Nyitotta: eszkoz

Témanyitó: eszkoz 2018. július 12. 13:12

Sziasztok! Néhány hónapja könyvelek egy használtautó kereskedeőt, itt is feltettem már kérdéseket ezzel kapcsolatban. Most ismét a segítségeteket szeretném kérni. A behozott autókhoz gyakran kapcsolódnak különféle egyéb költségek, pl. szállítás, árverési díj, szervíz költség. Ezek Eu-s szolgáltatások. Amennyiben a szervizelési költség azt jelenti, hogy valamit szerelnek az autón, még külföldön, akkor ez után a teljes áfát megfizetem és csak az 50 %-át vonhatom le?? Bevallom, eddig befizettem/levontam, mint általában a közösségi szolgáltatások igénybevétele esetén, de most elbizonytalanodtam. Köszönöm a segítséget! Emília

Pap Attila Önadózó szakértő 2018. július 12. 19:20

Emília,
Mivel kereskedelmi áruhoz kapcsolódnak,...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 2 darab találat


Vissza az előző oldalra