Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Jövedéki termék "kölcsönadása" Szerbiába

SZÁMVITEL

Témanyitó: taxmanbt 2019. június 11. 19:10

Tisztelt Önadózó!
Egy magyarországi Kft szeretne átadni jövedéki terméket egy szerb cégnek, amelyet a szerb cég fog elszállítani a Kft raktárából. Ugyanilyen terméket ugyanilyen mennyiségben a későbbiekben a magyar Kft visszakapja majd egy amerikai beszállítójától. Nem fizetne sem a szerb cég a magyar Kft-nek, és nem fizetne a magyar Kft az amerikai szállítónak. Azt szeretném kérdezni hogy ebben az esetben a magyar Kft kiállíthat 0 euro összegű számlát a szerb cég részére? Ebben az esetben a számlán elég feltüntetni az áru elnevezését és a mennyiségét? Ez így szabályos megoldás lehet? A számlán és a kiadási raktárbizonylaton kívül szükséges még más dokumentum is?

Köszönöm.
üdv.,
taxman

Pap Attila Önadózó szakértő 2019. június 12. 16:39

Kedves Taxman,
Értelmezésem szerint nem ingyenes ügyl...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra