Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

nyugdíjas ügyvezető munkaviszonyban

JÁRULÉKOK, TB

Témanyitó: depros 2019. július 20. 15:12

Kedves Attila!
Szeretném véleményét kérdezni a következő témában: egy Kft. nyugdíjas tagja ügyvezetői teendőket is és egyéb személyes közreműködést is ellát a cégnél. Azt tervezi, hogy az ügyvezetést díjazás nélkül látja el, és a többi tevékenységet munkaviszonyban, így csak SZJA terhelné a jövedelemkifizetést. Adójogilag szétválasztható így a két tevékenysége (egyszerre állna fenn társas vállalkozói jogviszony az adott cégnél. ill munkajogviszony)? Muszáj egyáltalán szétválasztani? Ha szétválasztják, akkor ha nem éri el a 36 órát a munkaviszony, akkor jól sejtem, hogy társas vállalkozónak minősülne az ügyvezetés tekintetében, és ott még a minimum járulékokat is meg kellene fizetni bár nem vesz fel díjazást?

Köszönettel:
Zsófia

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2019. július 21. 22:08

A saját jogú nyugdíjas munkaviszonyban történő foglalkoztatása után nem kell szociális hozzájár...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra