Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

próbaidő, táppénz, felmondás

MUNKAJOG

Témanyitó: Villaclassica 2019. szeptember 11. 9:09

Tisztelt Szakértő!
Egy új dolgozónk a próbaidő alatt lebetegedett. Mivel június végén lépett be, ezért a betegszabadság 15 napnál rövidebb, így már táppénzen van. Fel szeretnénk mondani neki.Két lehetőséget látunk:
1. Próbaidő alatt indoklás nélküli felmondás. Itt mire kell figyelnünk? Szóbeli indoklás lehet-e, hogy ez a munkakör túl nehéz neki, túl lassú, ezért nem tudja befejezni a napi munkát (még egészségesen sem).
2. Közös megegyezést ajánlunk 30 napos felmondási idővel. Így még fizetnénk a táppénz 1/3-át 30 napig. Ilyen esetben ( a betegállomány még 30 nap után is fenn fog állni) a munkaviszony megszűnhet a +30. napon? A dolgozó kap-e a táppénzt a TB-től ezt követően?
Sajnos a próbaidő 1 héten belül letelik, így gyorsan kell dönteni.
Köszönettel, SzS.

Pap Attila Önadózó szakértő 2019. szeptember 11. 20:34

Kedves SzS,
Mivel a próbaidő még nem telt el, így indoklás nélkül (79.§ (1)a)) felmondhatnak az Mt. 64.§ (1)c) alapján, azonnali hatállyal. A közös megegyezés is járható út, de kell ho...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra