Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

repülőjegy, étkezés üzleti partner részére

TAO

Témanyitó: depros 2018. december 6. 15:31

Tisztelt Szakértő!

Egy Kft. az egyik belföldi üzleti partnerének ügyvezetője részére a saját képviselőjével együtt történő külföldi hivatalos útjához repülőjegyet vásárolt, de minderről 1 közös számlát kapott a Kft. nevére. A külföldi tartózkodás során étkezéses számlák is keletkeztek, melyek egy része nem osztható fel az egyes magánszemélyek fogyasztásaira, mások külön-külön hozzárendelhetők. Kérdeznénk, hogy :

1. ha a partnerre eső repülőjegy részt nem számlázná tovább a Kft., akkor annak milyen adóhatásai lennének? (Tao, SZJA, járulékok?)

2. ha a partnerhez rendelhető étkezést nem számláznák tovább, annak milyen adóhatásai lennének (Tao, SZJA, járulékok)?

3. Ha a közös étkezés számláját megosztás nélkül egy az egyben saját költségként könyveltetik le, akkor annak milyen adóhatásai (Tao, SZJA, járulékok) lennének?

Köszönettel:
Zsófia

Pap Attila Önadózó szakértő 2018. december 8. 16:36

Kedves Zsófia,
1. Szerintem ez pont belefér az Szja tv. 3.§ 10.pontjában található üzleti utazás f...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra