Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

repülőjegy továbbszámlázás

ÁFA

Témanyitó: depros 2018. október 18. 15:47

Tisztelt Szakértő!
Egy cég egy hivatali célú utazáshoz a saját munkavállalóján kívül egy külső partner részére is vásárolt repülőjegyet, melyből a külső partnerre eső részt közvetített szolgáltatásként továbbszámlázta. A továbbszámlázás a légitársaság számlájának áfakulcsával egyezően, "mentes" áfakulccsal történt (ez szerintünk rendben van). A kérdésünk az lenne, hogy ezt a kimenő számlát az áfa-bevallásban melyik soron kell szerepeltetni (a 01-esen?)? Ennek az adómentességnek az okán felmerülhet levonható áfa arányosítási kötelezettség (pl. a bejövő számlák általános típusainál: bérleti díjak, fenntartási költségek, stb)?
Köszönettel:
Zsófia

Pap Attila Önadózó szakértő 2018. október 19. 12:48

Kedves Zsófia,
A nemzetközi személyszállítás teljesítési helyét a ténylegesen megtett útvonal alapján kell meghatározni. Ennek alapján a belföldi szakasz ...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 4 darab találat


Vissza az előző oldalra