Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

saját vállalkozásban végzett beruházás

ÁFA

Témanyitó: marcsi22 2019. január 11. 14:49

Tisztelt Szakértő!
Társaságunk adóköteles és nem adóköteles tevékenységet is végez. Egyes beruházásoknál saját vállalkozásban végzett munkát is elszámol. Az áfa szempontjából mikor minősül ez saját vállalkozásban végzett beruházásnak, ha a beruházási érték csak minimális részét képezi a saját vállalkozás. A beruházáshoz kapcsolódnak külső vállalkozások számlái és saját tevékenységben végzett beruházás is. Kérdésünk, hogy a beruházáshoz kapcsolódó szállítói számlákban mikor érvényesíthető az adólevonási jog illetve minden esetben saját vállalkozásban végzett beruházásnak minősül? És mi van abban az esetben, hogy ha a beruházás elején még nem tudni, hogy lesz saját vállalkozásban végzett része is?

Pap Attila Önadózó szakértő 2019. január 12. 16:59

Nem a részaránya, hanem a saját tevékenység/teljesítmény ténye az, ami saját kivitelezésűvé teszi a beruházás minősítését. Sajnos ezt már a beruházás kezdete...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra