Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Önadózó Gyorskérdés

személyszállító busz ÁFA

2018. június 13. 8:35 | Nyitotta: hoffmanne72

Témanyitó: hoffmanne72 2018. június 13. 8:35

Tisztelt Szakértő!
2018-ban átvettem egy Kft-t, aki 2016-ban ÁFA alanyként visszaigényelte egy kisbusz ÁFA-ját. Zárt végű lízing keretében vásárolta, tárgyi eszközként szerepel jelenleg a könyveiben, személyszállítással foglalkozik a cég. Most szeretné értékesíteni, de 2017.01.01 óta már nem ÁFA alany.
A kérdésem, hogy ebben az esetben miként kell eljárni ÁFA szempontjából.Próbáltam utánaolvasni, de szeretném jól csinálni. Az áfa tv. 11. Szakasz (2) d) kellett volna alkalmazni? Amely időpontban megszűnt az adóalanyiság, akkor kellett volna felszámítani az áfát? És ha zárt végű lízing keretében vette, akkor egyáltalán visszaigényelhető lett volna?
köszönöm szépen:
Szilvi

Pap Attila Önadózó szakértő 2018. június 14. 4:52

Szilvi,
Helyesen járt el a korábbi könyvelő, az áfa levonás jogszerű volt. Valamint azzal sem volt teendő, hogy időközben alanyi adóment...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 1 darab találat


Vissza az előző oldalra