Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Ügyviteli szoftver átadás

SZÁMVITEL

Témanyitó: taxmanbt 2019. május 22. 14:52

Tisztelt Önadózó!

Van egy ügyviteli szoftver, amelyet szerződés szerint három cég használ, viszont csak az egyik cégnél van nyilvántartva az immateriális javak között. Ez a cég majd meg fog szűnni. Azt szeretném kérdezni hogy milyen módon kerülhetne át ebből a cégből a másik kettő közül bármelyikbe ez a szoftver hogy a megszűnő cégnek minél kevesebb összegbe kerüljön?
Lehet ingyenes átadás is, vagy mindenképpen piaci árat kell alkalmazni? A szoftvert a másik kettő cég jelenleg is folyamatosan használja.

Köszönöm.
üdv.,
taxman

Pap Attila Önadózó szakértő 2019. május 23. 5:29

Kedves Taxman,
Vélhetően olyan szoftverről van szó, amelynek vagy a tulajdonjoga is a kérdéses cégnél van (azaz a szellemi termékek közt van a könyvekben), vagy a tulajdonos megadja a hozzájár...

A Fórum szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Fórumban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Összesen: 2 darab találat


Vissza az előző oldalra