Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

08-as bevallás ügyvezetőnél


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

dataconfess 2014-02-10 16:54:20

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ha egy biztosított egy hónapon belül kétszer számfejtődik pl ügyvezető jogviszony kódjának változása esetén, akinek hó közben lett 36órát meghaladó munkaviszonya más cégnél és saját cégében már nem lesz személyesen közreműködő társas vállalkozó, "csak" nullás ügyvezető, azt hogyan kell a 08-as bevallásban jelölni? :O
mivel kétszer ugyan azt a TAJ számot (2db M lapot) hibának hozza..tehát két jogviszony típust hogyan kell vallani egy hónapon belül?
Előre is köszönöm a választ!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2014-02-10 20:17:35

Valóban nem lehet 2db M-es lapot készíteni, a helyes megoldás, hogy az M08-12 lapokat kell a megfelelő időszakokra megosztani.
papati

Szakértői hozzászólás

dataconfess 2014-02-10 21:40:06

Meg van! Köszönöm! rájöttem! :) nem figyeltem először, hogy hogyan kapok plusz lapokat (M08-12)ugyan ahhoz az emberhez! :) ezért nem értettem a megosztást.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra