Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

08 bevallás adatszolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kelemeneva1 2020-05-20 08:56:01

Kedves Attila!
Egy egyéni vállalkozó felvásárol (felvásárlási jegyet bocsát ki) egy Katás egyéni vállalkozótól aki kompenzációs felárra jogosultság mellett alanyi mentes. A felvásárlást lejelentettem a 08 bevallásban, de lehet nem kellett volna mert most a NAV eszja rendszere őstermelői bevételként hozza neki. Kell ezt egyáltalán jelenteni a 399.soron, vagy más jogcímen kell, más soron? Vagy töröljem a 08 bevallásból?
Köszönöm szépen előre is.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-20 09:27:51

Ezt a kifizetést nem kellett volna szerepeltetni a 08-as bevallásban (mivel nem őstermelői, hanem egyéni vállalkozói bevételről van szó), azaz önellenőrizni szükséges.
papattila

Szakértői hozzászólás

kelemeneva1 2020-05-20 13:15:57

Köszönöm szépen, megteszem az önellenőrzést.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra