Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

1-9 hónap közbenső mérleg


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ferrokov 2020-01-09 12:14:03

Tisztelt Szakértő!
1-9 havi közbenső mérleget kell készíteni,nov.30-i fordulónappal. Kérdésem lenne, hogy a helyi adókkal hogyan kell számolni, mivel 09.15.napjával az éves adót, illetve éves adóelőleget megfizettük, lekönyveltük, ennek hatása az 1-9.havi eredményben bent volt. Válaszát előre is köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-09 13:55:49

Csak egy megjegyzés az elejére: ha 1-9.hónapokra kell közbenső mérleget készíteni, akkor ez számomra azt jelenti, hogy a fordulónap 09.30., legfeljebb a mérlegkészítés lehet 11.30. Ami a kérdését illeti, a megfizetett ipa előlegek nem érinthetik az eredményt (T469-K384), eredményhatása csak a megállapított (jelen esetben a 09.30-ig figyelembe vett adatok alapján) adónak lehet T867-K469. A különbözet a közbenső beszámolóban (mint ahogy az igaziban is) a követelések/kötelezettségek közt szerepel a mérlegben.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra