Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

1901 bevallás és 08-as bevallás benyujtása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

p.gusztavne 2020-02-06 11:10:39

- a 1901-es bevallást minden éves bevallónak, vagy csak annak az adózónak kell benyujtania akinek bevallásban szereplő adónemek tekintetében kötelezettségük van.
-2001-es bevallás tekintetében a Kft átkerült havi adózásba, a bevallásban szerepelő adónemekkel nem rendelkezik. Nemleges nyilatkozat / NY/ nem engedi a 2001 bevallást kiváltani. Ténylegesen akkor ezt a bevallást le kell-e adni?
-KATA egyéni vállalkozó főállásu, vagy munkaviszony mellett kell-e a 08-as bevallást havonta leadni.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-06 16:32:32

- Csak annak kell benyújtania, akinek van a nyomtatványon szereplő kötelezettsége.
- Nem kell ezt a bevallást benyújtaniuk a fentiek miatt.
- Elméletileg csak akkor kell, ha az év folyamán volt olyan kötelezettsége, ami a 08-ason szerepelt. Ugyanakkor nem egyszer tapasztaltam, hogy nem adta ki a NAV az adóigazolást addig, amíg minden hónapra nem volt nullás 08-as beadott bevallása, miközben soha nem volt 08-ason bevallandó tétele. Következésképp érdemes minden ev-nek legalább egy NY nyilatkozatot beküldenie a 08-as bevallásra.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra