Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

2208 bevallás őstermelőtől való vásárlás erdő


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

theodora77@freemail.hu 2022-01-28 09:06:35

Szeretném megkérdezni, hogy a KFT havi szinten több őstermelőtől vásárol erdőrészletnek megfelelően faanyagot és a KFT tovább értékesíti( tüzifa, rönk)Kérdésem: a 2208 bevallásban kell -e a kifizetést szerepeltetni? A bizonylata: 1/ adásvételi szerződés ha a lábon álló fát egyben veszi meg. 2/ Ha faanyagot vesz akkor is ingósági adásvételi szerződésen szerepel m3 is, .A szerződés tartalmazza a magánember adóazonositó jelét, fakitermelés engedély számát, de nem tartalmaz semmi olyan információt, hogy a magánember őstermelő-? Köszönöm szépen előre is.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-31 05:28:38

Amely esetben egyértelműen őstermelői értékesítésről van szó (mert a bizonylatből, szerződésből ez kiderül), akkor kell a 08-as bevallásban adatszolgáltatni. Ha kitermelt fát vesznek és nem őstermelői minőségében értékesít az eladó, akkor nem kell szerepeltetni a járulékbevallásban (mivel az szja-t ilyenkor a magánszemélynek kell az éves adóbevallásában elszámolni).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra