Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

A működést biztosító szabályzatok elkészítéséért ki a felelős?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szucsnehm 2022-01-14 08:59:02

Tisztelt Pap Attila!
100% önkormányzati tulajdonban lévő kft.-nél (nem tartozik a 339/2019.(XII.23.) Kor. hatálya alá) a működést biztosító számviteli törvény szerinti szabályzatok elkészítéséért az ügyvezető a felelős. Kérdésem, hogy a Felügyelő Bizottság hagyja jóvá, vagy az FEB javaslata alapján a tulajdonos önk. képviselő testület?
Másik kérdés, hogy ez a kft, mivel köztulajdonban lévő társaság, köteles-e a költségvetés szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011.(XII.31.) alapján a belső kontrollt működtetni, és ha igen azt az ellenőrzést ki alakítja ki, valamint az ehhez tartozó összes szabályzat kiadása kinek a feldata. Például a kockázatkezelés, integritást sértő események.... stb. Kérném segítségét, jogszabály megjelöléssel. Köszönöm szépen Üdvözlettel Margit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-14 17:22:50

Kedves [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra