Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

AAM e.v. EU-s számlázás újabb információval


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nyufi 2020-05-26 16:45:40

Kedves Szakértő !
Az egyik előző kérdésemhez,( amit bemásoltam alább) hozzáfűzném , hogy kiderült az eu-s partner cég rendelkezik magyar adószámmal. Székhelye nem Mo-on van és telephelye sincs itt. Az e.v. az eu-s adószámra állítja ki a számlát. Ebben az esetben is megállják a helyüket az alábbiak ?
"Nagyon hasonló ez az eset az előzőhöz. Rendelkezik eu-s adószámmal, szintén szolgáltatást nyújt eu-s adóalany partnernek. Ő online és telefonos ügyfél szolgálatot lát el itthon Mo.-on. Tevékenységei: 822001 Telefoninformáció, 821901 Egyéb Irodai Szolgáltatás M.N.S. Eddig aam-ként számlázott , nincs beadva áfa, A60 összesítő.
Szerintem ő sem számlázhat aam-ként, A60 összesítő, áfa bevallás kell havonta. Az eddig kiállított számláit pedig helyesbíteni kell."

Köszönöm válaszát ! Üdv. P. Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-26 19:17:37

Kedves Edit,
Ha nincs az igénybe vevőnek gazdasági letelepedettsége (254.§) Mo-on (önmagában az adószám nem jelent semmit, az jelenthet egy egyszerű adóregisztrációt is), akkor a teljesítés helye nem Mo, azaz nem az alanyi mentességére állítja ki a számláját adómentesen.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra