Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Aamentes e.váll. szolg.nyújtás közösségi számlázás 2.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nyufi 2020-05-21 16:49:03

Kedves Szakértő !
Nagyon hasonló ez az eset az előzőhöz. Rendelkezik eu-s adószámmal, szintén szolgáltatást nyújt eu-s adóalany partnernek. Ő online és telefonos ügyfél szolgálatot lát el itthon Mo.-on. Tevékenységei: 822001 Telefoninformáció, 821901 Egyéb Irodai Szolgáltatás M.N.S. Eddig aam-ként számlázott , nincs beadva áfa, A60 összesítő.
Szerintem ő sem számlázhat aam-ként, A60 összesítő, áfa bevallás kell havonta. Az eddig kiállított számláit pedig helyesbíteni kell.
Helyesen gondolom ? Köszönöm segítségét. Üdv. P. Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-22 09:58:29

Igen, egyetértek Önnel.
papattila

Szakértői hozzászólás

nyufi 2020-05-22 18:21:22

Köszönöm válaszát.
Még egy kérdés merült fel bennem : mivel e.v.- nél a bevétele tekintetében az áfa bevallásnál 45 napos szabályt alkalmazzuk.
Ebben az esetben a számla telj. idejére eső hónapra kell bevallásokat benyújtani vagy arra a hónapra, amikor a tényleges bevétele keletkezik ?
pl. szla telj. május 20., szla összege viszont júniusban érkezik meg. Május vagy június hónapra vonatkozóan kell beadni a bevallásokat ?
Köszönöm a segítségét.
Üdv. P. Edit

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra