Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Adómentes Közösségen belüli termékértékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tamasinet 2021-06-20 18:28:51

Tisztelt Szakértő!
Adómentes Közösségen belüli termékértékesítés esetén a könyvelésben a számla teljesítéskori árfolyamon, az ÁFA bevallásban és a A60-as összesítő nyilatkozatban számla kibocsátásának napján érvényes MNB árfolyamon kell betenni? A számlán az árfolyamot, amit kötelező feltüntetni azt a számla kibocsátásának napja szerinti, vagy a számla teljesítéskori árfolyamot kell szerepeltetni?

Segítségüket előre is köszönöm,
NU Mónika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-06-21 18:24:30

Kedves Mónika,
Az áfa bevallásba/összesítő jelentésbe az Áfa tv. 80.§-a szerinti árfolyamon kell szerepeltetni, azaz a számla kibocsátásának napjának MNB deviza árfolyamán. A számvitelben vagy a teljesítés napjának választott árfolyamán, vagy -az egyszerűség kedvéért- ha a számviteli politikában erről rendelkeztek, akkor az Áfa tv. szerinti árfolyamon (Szt. 60.§ (5a)). A számlán nem kötelező árfolyamot feltüntetni, de az Áfa tv. szerintit kell használni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra