Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Adószám törlése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2019-08-06 07:58:01

Tisztelt Attila! Egy Kft adószámát törölték 2015-ben, mert a székhelyére kiküldött értesítőt a postás nem vitte ki, így nem vették át a levelet. Azóta a cég nem működik, az ügyvezető csinált 1 KATÁS vállalkozást, de most már szeretné rendezni a Kft dolgait , de tartozása van a NAV felé (a Kft-ben) Végelszámolást szeretne, de tartozás mellett az nem megy tehát be kellene fizetni a tartozást és utána indítani a végelszámolást??? Ugyanakkor a székhely megszűnne, mert eladja az ingatlant, de az új tulajdonos engedélyt adna a székhely maradására. Ez lehetséges így? Köszönettel a válaszát Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-08-06 13:20:21

Kedves Gabi,
Törölt adószámmal nem lehet végelszámolást indítani, ehhez szükséges az adószám visszaállítása. Ha ez nem lehetséges, akkor csak kényszertörlési eljárásnak van helye. Megjegyzendő, hogy érdemes a cégbíróságnál is érdeklődni, nem-e már folyamatban is van, csak a cégvezetés nem tud róla. A székhely esetében a saját tulajdon nem feltétel.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2019-08-14 22:39:07

Köszönöm szépen

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra