Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Adószámos magánszemély ingatlan bérbeadás - adatszolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szorgere 2022-01-21 08:38:01

Tisztelt Szakértő,

Kérem szíves tájékoztatását, hogy a jelenlegi szabályok szerint az adószámos magánszemély ingatlan bérbeadásról kiállított számlája adatszolgáltatási kötelezettség alá esik-e? Kell-e a magánszemély számlázóprogramját is összekapcsolni a NAV-val adatszolgáltatás céljából, ill. kézi számla kiállítása esetén feltölteni azokat a NAV onlineszamla rendszerébe? (cégnek ad bérbe... bár gondolom ez teljesen mindegy)...

Az onlineszamla felületen szereplő tájékoztatóból azt olvasom ki, hogy nincs az adatszolgáltatási kötelezettség kivételei között ez az eset, így szükséges. Ha mégsem, kérem írja meg a törvényi hivatkozást, ahol leírják, hogy nem kell adatot szolgáltatni.

Köszönettel:

Sz.Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-01-21 15:19:59

Kedves Éva,
Az adómentes ingatlan bérbadásról nem kell online adatszolgáltatni, még akkor sem, ha számla nyomtatványt használnak, jóllehet elegendő lenne egyéb számviteli bizonylat kibocsátása is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra